Миналата година Българският спортен тотализатор започна една страхотна кампания –  "Предизвикай себе си! Заедно за българския спорт". Мисията ѝ е да мотивира хората да спортуват и водят по-здравословен начин на  живот.

Снимка: btvnovinite.bg

Идеята на кампанията е да покаже, че за всеки човек, независимо  от възраст и пол, има подходящ спорт и начин за повече движение. 

Снимка: btvnovinite.bg

През изминалата година водещите на тотото Део и Марина Кискинова спортуваха борба, бадминтон, боулинг, снукър и скуош. Преди дни, Део премери сили и с топ атлети, като бяга заедно с тях в Южния парк на минус 8 градуса.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имам 4 любими спорта – бягане и велосипед – за града, уиндсърфа и сноуборда обаче са ми спортове – хоби, в които ми е сърцето”, сподели Део в предаването „120 минути” по bTV.

По думите му в уиндсърфа се обединяват две стихии – вятъра и водата. Това е много опияняващ спорт и доста труден за практикуване,посочи Део. Той сподели още, че никога не е пушил.

Състезателката по троен скок Габриела Петрова също участва в предизвикателството на Българския спортен тотализатор.

Габриела Петрова започва с карате, но се прехвърля към тройния скок. „Включиха ме в един подбор за състезание между училища в Харманли по щафетно бягане, моят първи треньор Иван Еджиев ме откри за леката атлетика и беше много постоянен да ме убеди, че леката атлетика е моят спорт”, обясни тя за началото на спортната си кариера.