Тази седмица по кината излезе един филм, който говори на младите - какви трябва да са, за да останат щастливи в този забързан свят на изкривени мечти за бърза слава. Новият филм на Мариан Вълев „Чалга“ поставя много въпроси.

Световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, минала и през върха на победите и през огромни изпитания, прави роля, която уверявам ви ще запомните.

„Чалга културата е начин на живот, начин на мислене. Естествено това не е само в България, то идва в световен мащаб – от най-високите позиции ни се показват неща, които няма как да не харесаме, защото само това ни се показва. Почти нямаме алтернатива“, заяви Цвети Стоянова в студиото на „120 минути“.

По думите ѝ най-тъжното е, че хората не си дават сметка каква е цената, която трябваш да платиш, за да бъдеш известен, без значение с какво се занимаваш.

„Повечето хора искат да станат известни, особено сега, когато Интернет е толкова достъпен. Можеш за един ден да изгрееш. Много по-важно е с какво изгряваш, какво ще оставиш след себе си. То да е талант“, каза Цвети Стоянова.

„Героинята ми (б.р. в "Чалга") е нещо, което много отчаяно липсва във времената, в които живеем. Липсват такива хора, които да поемат крачка към промяната. В едно единствено нещо си приличаме с героинята ми и това е, че не харесваме такъв тип момичета (б.р. търсещи бърза слава)“, добави тя.

Тя допълни, че е решила да участва в „Чалга“ не с амбиции да става актриса, а с една кауза, която смята съвсем скоро да реализира – „свързана да помага на хора в тежки ситуации да не предприемат най-лошото“.