Развръзка още няма, прокуратурата продължава да се обяснява и да подава грешна информация, това коментира вицепремиерът Асен Василев по повод ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова в предаването "120 минути". 

"Последната ме изуми – днес казаха, че не може по видеоконферентна връзка да разпитат свидетели в чужбина, явно не си познават наказателно–процесуалния кодекс", отбеляза Василев. 

Според него МВР е събрало достатъчно доказателства за да започне разследване по казуса.

"Целта на всяко едно разследване е да хване престъпниците, да установи вината и да ги вкара в затвора. Първата крачка е да се съберат сведения за престъпление, с тях се отива в прокуратурата и от там нататък тя трябва да направи преценка дали са достатъчни или недостатъчни, за да започне разследване или досъдебно производство", добави той. 

Прокуратурата каза, че сведенията не са достатъчни за обвинение, не е казала дали са достатъчни за досъдебно производство, допълни вицепремиерът

По думите му управляващата коалиция е абсолютно стабилна - няма проблеми, няма разногласия. "Видяхте минахме през смяна на министър, пак нямаше проблеми. Така че аз не очаквам някакви сътресения", заяви той. 

Той отбеляза още, че за правителството няма спор дали да приеме бойна група на НАТО.  Асен Василев беше категоричен, че българката държава няма да преговаря с руската „Газпром“ за доставка на газ, докато тече война в Украйна. Той каза, че тепърва ще се обсъжда повишаването на минималната работна заплата, но очаква спад на цените на горивата.