„В обвиненията срещу братя Бобокови, няма нито една думичка и годно доказателство, че  бизнесът им е свързан с  италиански боклук“, заяви адвокатът Илиян Василев, който защитава русенските бизнесмени по отправените им обвинения, в предаването „120 минути“.

Братята Пламен и Атанас Бобокови бяха задържани на 28 май. Собствениците на „Приста Ойл" са разследвани за участие в организирана на престъпна група за злоупотреби с отпадъци, както и данъчни престъпления. 

Снимка: btvnovinite.bg

В четвъртък адвокатът на Бобоков Илиян Василев изпрати до медиите гневно отворено писмо срещу спецпрокуратурата, в което твърди, че „В сградата на специализираните съд и прокуратура, независимост никога не е имало".

„Чухте ли какво каза прокурорът? „Те в Италия имат завод“.  Извинете, но какво недостойно има братя Бобокови да имат завод в Италия?“, пита Василев.

Според адвоката въпросният завод „генерира“ „оловна скрап“, която се внася за преработка в България и няма нищо общо с вноса на опасните битови отпадъци от Италия, които показват по телевизията.

Василев заяви, че това, което става в момента може да доведе до загубата на работата за 1500 души в предприятието на Бобокови в Монтана.

Тази сутрин служителите в една медия, която се води сайт „официоз“ много са се „превъзбудили в очакването, идвайки при вас (в „120 минути“) да излея силни думи по отношение на някои политици“, заяви Василев, който определи тези твърдения като опит да бъде скаран с премиера Бойко Борисов и депутатът Делян Пеевски, когото уважава.

„Не си позволявам да коментирам дела пред медиите, но когато едни хора ги обвиняват през медиите, аз също ги защитавам пред медиите“, каза юристът.

Снимка: btvnovinite.bg

Василев е категоричен, че няма нищо общо с Божков и не го защитава.

Що се отнася до хонорарите, които получава, те идват по банков път и той не укрива данъци за разлика от негови колеги и е регистриран по ДДС.

Какво още каза на адвокат Василев за обвиненията срещу братя Бобокови, вижте във видеото.