Иновациите в бизнеса имат много аспекти – виждаме много от тях в продуктите и услугите, които използваме. Други са скрити – например в начина на работа и културата на компаниите, които ги налагат. Трети са все още напълно невидими и са просто залог за бъдещ успех.

Всички тези аспекти имат нещо общо: а именно, че ще бъдат засегнати по време на втория Forbes Innovation Forum, който ще се проведе на 28 септември 2022 г. в Sofia Tech Park. Форумът започва в 16 ч. и ще завърши с обявяването на най-иновативните български компании в първото издание на Forbes Innovation Awards.

Участниците във форума са бизнес лидери, които вдъхновяват с опита и успехите си. Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround, ще направи едно от малкото си участия на сцена. В разговор с редакционния директор на Forbes България Веселин Димитров той ще разкаже в детайл за култура на иновации в компанията. Томазо Ди Джовани, вицепрезидент „Международни комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл, ще се включи на живо от Вашингтон, за да опише стратегията на фирмата за бъдеще без дим и трудностите към постигането ѝ.

В панела „Как създаваме стимули за иновации в компаниите?“ ще се включат Елена Кирова, директор „Дигитални технологии и платформи“ в Кока-Кола ХБК България; Десислав Каменов, Head of Engineering Ocado Technology и съоснователя на Gtmhub Радо Георгиев. Те ще говорят за тайните съставки, които правят един бизнес иновативен.

В панела „Иновации и растеж“ ще се включат Рая Юнакова от LAUNCHub Ventures, Атанас Райков, старши директор растеж във Viber и Михаил Стойчев, съосновател на SMSBump, днес част от Yotpo. Те ще обсъдят иновациите като част от дългосрочните стратегии на компаниите им.

В отделни интервюта Любомир Хърсев, финансов директор на Lidl България, и Питър Барон, CEO на tbi, ще разкажат за визията за секторите, в които са активни.

Пълната програма може да откриете тук, а билетите за форума са налични на сайта на събитието.