В средата на април един от водещите производители на телевизори - LG, представи обновеното си портфолио от CINEMA 3D Smart телевизори. Първоначално то включва моделите LM660S, LM670S, LM765 и LM860V, които предлагат различни функции и ползи за потребителите - достъп до интернет, управление с жестове чрез дистанционното Magic Remote, конвертиране на 2D съдържание в 3D формат, 3D звук и нов изчистен дизайн с тънка рамка.

Една от уникалните характеристики на новата серия е изключително тънката рамка

Дизайнът CINEMA SCREEN предлага едва забележима физическа рамка от един мм*. По този начин ще можем да се насладим на по-пълноценно 3D изживяване, което се доближава до това в киносалоните. По-тънката рамка на телевизорите увеличава зрителното поле и намалява разсейването на потребителите.

LM860V
LG е усъвършенствала своите CINEMA 3D Smart телевизори

и възможностите им за достъп до интернет. В момента платформата на компанията предлага избор от 1200 приложения като Facebook, Skype, Twitter и услуги за закупуване на първокласно съдържание. Компанията е подобрила и възможностите за сърфиране в мрежата директно от телевизора чрез въвеждането на HTML5 и Flash. По този начин LG телевизорите могат да работят като напълно функционален уеб браузър с видео поддръжка, точно както този на вашия компютър.

Новото поколение Smart 3D телевизори са създадени, за да ни улеснят при сърфирането в интернет

и работата с приложения, което доскоро беше основна бариера за по-масовото навлизане на този тип устройства. За целта те работят с дистанционното Magic Remote, което позволява управлението на телевизора чрез жестове или с посочване. Така ще можем лесно и бързо да търсим информация, да работим с приложения или просто да правим промени в настройките на телевизора.

Новите модели поддържат и функцията LG Dual Play, която позволява на двама да играят видео игри. Всеки ще вижда своята част от екрана на целия дисплей на телевизора в 2D формат.

CINEMA 3D използва революционната Film Patterned Retarder (FPR) технология

Тя възпроизвежда по-открояващ се 3D ефект и работи с очила, които не използват електрически части и батерии, както очилата с активен затвор. Така, на практика, се елиминира преплитането на образите, което чувствително подобрява комфорта на зрителите.

Друго предимство на серията телевизори е автоматичният конвертор на 2D съдържание в 3D формат. Чрез него ще гледаме любимите си ТВ програми и филми в 3D формат само с натискането на един бутон на дистанционното, без допълнителни устройства.

С новата функция 3D Depth Control пък сами ще определяме нивото на 3D ефекта

Благодарение на технологията 3D Sound Zooming силата и дълбочината на 3D звука може да се регулира автоматично спрямо позицията и движението на картината.

Новата серия на CINEMA 3D Smart телевизори предлага по-добра връзка с външни устройства. Wireless Display позволява лесна и безжична връзка между телевизора и компютър благодарение на WiDi технологията на Intel. Чрез Mobile HD Link (MHL) на телевизионния екран може да бъде възпроизведено съдържание във висока резолюция директно от смартфон.
 

*CINEMA 3D Smart телевизорите имат физическа рамка от 1 мм и рамка на картината при включен телевизор от 10,5 мм.