Един истински феномен - Minecraft е една от най-играните игри през последните години. По последни проучвания играта е на второ място в света по известност, като това поражда истинска отдаденост към нея
от страна на феновете. Трудно ще е да влезете в дома на фен на Minecraft и да не видите поне един мърч на
играта.

Но какво е детски мърчандайз и къде можете да откриете лицензиран такъв на Minecraft в България? Попаднали сте на правилното място, защото ние ще ви отговорим на всички въпроси.

Детският мърчандайз и неговото начало

Мърчандайзингът е всяка практика, в която се продават продукти от различни категории, представени по креативен начин. Този за деца най-често е свързан с любимите им филми и игри. Началото на тази тенденция започва през 1903 година, когато е създадена плюшена играчка по детската книжка “Зайчето Питър”, написана от Беатрикс Потър. По този път продължават и играчките по “Мики Маус” и “Хари Потър”.

В голяма част от случаите мърчандайзингът на някое предаване продължава и години след като то
е приключило.

За кого е подходящ мърчандайзът на Minecraft

Всеки любител на играта би се радвал да пие любимата си напитка от чаша или да се завива в комфортен спален комплект с илюстрации от Minecraft. Без съмнение Minecraft е една от най-хитовите игри и манията по нея продължава вече над 10 години. Мърчандайзът в стила на играта е все по-популярен и много трудно ще намерите геймър, който няма никакъв предмет на тази тема. Ако имате деца или приятели, които са Minecraft фенове, потенциалните възможности за подаръци са хиляди. Нека ви представим и къде можете да ги откриете.

Топ 3 магазина в България за Minecraft мърч

Както споменахме, Minecraft е изключително известен, което означава, че всичко свързано с нея се намира лесно. На пазара има много магазини, които продават аксесоари на играта, но те не са лицензирани. Какво означава това? Продукти без лиценз идват без гаранция за качество и безопасност.

За да избегнете това, ние направихме обстойно проучване на база разнообразие и избор от продукти в тази категория. Нека ви запознаем с топ 3 на магазините в България, които продават Mincraft мърч.

Снимка: uwear.bg

1. Uwear.bg

Безспорният лидер на детски мърчандайз на територията на страната е Uwear.bg, които са и вносител на по-голямата част от продуктите си. Те са бързо развиваща се семейна компания, чиято идея за такъв магазин идва, благодарение на трите им деца. Стремейки се да им предоставят най-доброто като качество и безопасност, винаги са избирали лицензирани продукти. Те, като родители, които знаят, че и другите търсят най-качественото за своите деца, създават Uwear - магазинът за детски усмивки.

Най-интересният факт за тях е начинът им на израстване, който следва порастването на децата им. Започнали вноса на LEGO стоки (дрехи и спални комплекти), защото децата им харесвали LEGO. Със съзряването им се променил и техният фокус, така Uwear продължили и с вноса на други лицензирани стоки, като Minecraft, Fortnite, Harry Potter, Star Wars и много други.

Шоурумът им се намира в близост до метростанция Интер Експо Център - Цариградско шосе, на бул. Цариградско шосе No141 в град София. Говорейки специално за Minecraft мърчандайз, в техния онлайн магазин ще имате избор от над 200 продкута от различни категории, с които да зарадвате геймърите около вас. Ако се питате какво точно ще откриете там, отговорът е кратък - всичко:

● Чаши, чинии, подложки за хранене;
● Бутилки и кутии за храна;
● Раници, сакове, торби за спорт;
● Несесери и ученически аксесоари;
● Подложки за бюро;
● Кутии за съхранение;
● Дрехи и пижами;
● Спално бельо;
● Бански и плажни хавлии;
● Нощни лампи и часовници;
● Игри и конструктори;
● Аксесоари от всякакъв вид - чадъри, шапки, ръкавици, чорапи и др.

Всеки един от продуктите е оригинален и лицензиран, което гарантира високо качество и безопасност.

2. Ozone.bg

На второ място е и един от най-големите онлайн магазини в България - Ozone.bg. Неговият път започва през 2008 година, стартирайки като онлайн магазин за видеоигри и гейминг периферия. През 2013 година към каталога им с продукти влизат и техника, книги, играчки, мърч и много други.

Днес Ozone е известен като магазин, в който човек може да намери абсолютно всичко за свободното си време. Освен в България, компанията предлага продуктите си и на румънския, гръцкия и хърватския пазар. Част от асортимента на Ozone можете да откриете във физическия магазин, намиращ се в град София, South Mall, ул „Акад. Борис Стефанов“ 35.

Разбира се, след като казахме, че в този магазин има всичко, в него ще откриете и над 100 лицензирани Minecraft продукта, като:

● Ученически аксесоари
● Раници и торби за спорт
● Бутилки и кутии за храна
● Чаши
● Настолни игри
● Книги - авторът на книгите Minecraft е създателят на играта - Mojang, а това обещава оригиналност и достоверност на информацията.

Дори и Ozone да не са първенец в нашата класация по разнообразие и избор от Minecraft мърчандайз, то те са категоричен такъв в предлагането на самата игра. Нея можете да я закупите както онлайн, така и от физическите магазини на Pulsar, които са част от семейството на Ozone.

3. Lumar.bg

На трето място е и Lumar.bg, който също предлага на своите клиенти висококачествени и лицензирани продукти. Тяхното начало започва през 2004 година, като в асортимента им основно е имало раници и ученически материали. Сега могат да зарадват клиентите си с мърч, подходящ за малки и големи, който е оригинален и лицензиран.

Физическият магазин на Lumar се намира в град София, The Mall, бул. Цариградско шосе 115, ниво -2. Асортиментът им от Minecraft мърч също би зарадвал малките геймъри:

● Раници и спортни торби;
● Ученически аксесоари и несесери;
● Бутилки и кутии за храна;
● Чаши;
● Нощни лампи и часовници;
● Игри.

Всеки един от изброените магазини предлага качествени и лицензирани мърчандайз продукти на Minecraft. В зависимост от това, което търсите за своите геймъри, можете да се спрете на подходящия онлайн магазин за вас:

● Uwear.bg - за мърчандайз от всички категории продукти (от чорапи до спални
комплекти);
● Ozone.bg - за ученически принадлежности, книги и аксесоари. В магазина ще
откриете и самата игра.;
● Lumar.bg - за ученически принадлежности и аксесоари.