В края на зимата, през пролетта, лятото, есента- по всяко време, не пропускайте възможността за СПА почивка, за нов пейзаж, за слънце, за повече кислород, повече пространство и дори повече вятър.

Въпросът е къде...

Връщаме се към началата - Природата.

Изберете дестинация с планина и умерен климат, с лековита минерална вода и богатство от възможности за това да бъдете на вън по най-приятния за Вас начин. Боровият въздух е изключително важен за профилактиката на заболяванията на дихателната система. Актуалните проблеми с корона вируса се решават със закаляване и дихателни практики. Пирин е обожествявана и с мощна сила планина. Ако се установите в пространството на Банско и Разлог ще откриете много предложения за активности през всички сезони. Очакват Ви снежни удоволствия със ски и сноуборд в Банско или Добринище, лежерни зимни турове по ски пътя към местността Пещерите, разходки със снегоходки към хижа Яворов или Безбог, езда сред горите на Рила. Лятото е не по-малко интересно с походи в три планини- Рила, Пирин и Родопите, с възможности за пикник, колоездене и игри.

А после - релакс, освежаване и презареждане на силите със СПА програми.

Съвременният СПА център е специално място, където можете да постигнете физически и емоционален баланс чрез въздействието на минералната вода, иновациите в СПА съоръжения, използването на натурални продукти в съчетание с внимателна и професионална грижа на спа терапевтите:

  • СПА терапията може да започне с потапяне в топли външни и вътрешни басейни;

Къпането се отразява благоприятно върху нервната система, циркулацията на кръвта  и обмяната на веществата. Рефлексът от това е върху целия организъм, особено върху коремните органи. През зимата подходящи са закаляващите процедури във външен басейн. Разликата в температурата на въздуха и водата, активира кръвообращението. Подобряват се функциите на кожата, която освен покривна тъкан е и ефикасен терморегулатор на организма.

  • Човешкото тяло през зимата е постоянно под пластове дрехи и този „субтропичен“ комфорт нарушава нормалните функции на най-големия човешки орган: кожата;

Засилване на терморегулиращите и детоксикиращи функции на кожата може да бъде постигнато чрез посещаване на съоръжения с различна температура и влажност. Сред тях са сауната, парната баня, лакониумът, ледените фонтани и тропическите душове /силни струи с вода със сменящи се температури/. Разбира се с отметка, че колкото тези съоръжения са полезни за здравите хора, толкова могат да бъдат и опасни за болни хора от сърце и астма. Затова, консултацията с лекар е препоръчителна, тъй като кръвообръщението се подлага на значително натоварване. При всички случаи след сауна, парна баня, римска баня и т.н. следва процес на аклиматизация на тялото към нормалната естествена среда на живот и отпочиване в релакс зона с топли керамични шезлонги.

  • Ваната с топла минерална вода, напълнена непосредствено преди ползването, е луксозно изживяване;

Още от древността това е привилегия на империатрици и кралски особи, а днес възможна наслада за всички. С ароматни етерични масла, с минерални соли или с мляко по примера на Клеопатра ваната е прекрасен подарък за Вашето тяло.

  • След хидротерапии не пропускайте масажите;

Масажите засилват допълнително ефекта от хидротерапията. Те целят подобряване на циркулацията на кръвта и в зависимост от използваните масла съдействат за подхранване и дълбока хидратация на кожата, за отпускане на уморените мускули, за преодолявания на схващания чрез мануална терапия, за релакс и енергиен баланс на организма.

Във всеки уважаващ себе си СПА център има богата палитра от масажи, което съответства и на разнообразните нужди на посетителите. Основните масажи са:  класически, дълбокотъканен, лимфен дренаж, рефлексология, йога стречинг масаж, антицелулитен масаж, вендузотерапия на гръб. Сложете си голяма удивителна, ако в разглежданото СПА меню се предлагат и масажи от Изтока като аюрведа масаж абянгам, аюрведа масаж паудер, релаксиращ масаж с бамбукови пръчки и др.

А какво ще кажете за красотата и младостта?!

Мисията е възможна. Можете да бъдете красиви всеки ден! Възползвайте се от всяко ваканционно бягство, за да се поглезите.

Големият проблем за кожата на съвременния човек е хроничната умора и градските замърсявания, които се натрупват върху нея. Най-уязвимо е лицето. То е като визитна картичка и огледало на ежедневието ни. Посивяването на кожата и бръчиците не са задължителен белег на възрастта. По-скоро те са знак за критично състояние на кожата.

Как да отстраните умората, изписана на лицето Ви

Това се осъществява чрез терапии, активиращи кръвообращението на кожата, доставящи кислород и ценни хранителни вещества в клетките. След изморителен ден отпадъчните продукти от обмяната на веществата се отлага в тъканите на клетките и мускулите. Модерно решение в тази посока на мисли е Криолед терапия, въздействаща върху лицето с ниски температури. Усещането по време на терапията е за леденостуден планински извор, кожата потръпва, а после се изпълва с руменина, наситена от прилива на кислород. Допълнителното използване на светлини с различна дължина на вълната, съдейства за проникване на козметичните продукти в по-дълбоките слоеве на кожата. Резултатът е видим още след първата процедура- озарено и освежено лице.

Крачката към здравето, красотата и младостта не е трудна- просто изберете своя СПА Хотел на планина в очарователната околност на Банско и Разлог!