Когато един предприемач вярва, че бизнес идеята му дава уникално решение, предизвикателствата на пазара не могат да го откажат от това да я реализират. Въоръжен с тази упоритост българският стартъп Dronamics се доближава до създаването на ново поколение дронове за превоз на товари. Машините са безпилотни и могат да пренасят до 350 кг на разстояние до 2500 км.

Братята Свилен и Константин Рангелови мразят бради, затова през 2014 г. си казват, че ще оставят своите да растат, докато първият им товарен дрон в пълен размер не кацне успешно. Бръсначите вече са наточени и до месец предстои да видим техните „Черни лебеди“ готови за полет.

През следващите години Dronamics ще опита да превземе небето. До 2024 г. ще се произвеждат до 1000 „Черните лебеди“ на година, а до 2026 г. тази бройка ще се увеличи на 10 000. Според стратегията на двамата братя Dronamics ще се превърне в компания еднорог през 2027 г.

Досега Рангелови са инвестирали всичко в разработването на технологията и тепърва им предстои да започнат да печелят. Това обаче не притеснява големите играчи на логистичния пазар и имена като DHL и Hellmann вече са партньори на българския стартъп.

Dronamics е добър пример за иновация в нашата екосистема. Можете да разберете повече от опита на основателите на компанията по време на Forbes Innovation Forum. Свилен Рангелов ще бъде сред лекторите на събитието. То ще се проведе на 5 октомври в Sofia Event Center (SEC) и ще представи български компании, които успешно са интегрирали клиентскоцентричното мислене в основата на своя бизнес. Също така ще даде и сцена на хората, които са отговорни за тези промени. Те ще разкажат как са ги реализирали и защо си струва да преследваме бизнес идеята си, докато не я реализираме.

Разберете повече за Forbes Innovation Forum и чуйте какво ще споделят Рангелов и останалите доказали се експерти тук.