Настоящето изисква да интегрираме бързо и умно дигиталните иновации във всяка област на живота. Винаги в крак с очакванията на модерния човек, в началото на юни Access Finance пусна на българския пазар изцяло дигитален процес на кандидатстване и получаване на кредитната карта Бяла Карта.

За по-малко от две седмици над 80 % от заявките в сайта за кредитна карта Бяла Карта минават през дигиталния процес за кандидатстване. Това ясно илюстрира предпочитанията на потребителите, които имат нужда бързи, интуитивни и съвременни решения за финансиране.

Времето от кандидатстване през одобрение до получаване на кредитната карта може да е до 5 минути. Процесът е изцяло автоматизиран, интуитивен и дава възможност за достъп до пари 24/7, без значение къде се намира потребителят.

Бизнес решението, в което бяха инвестирани 6 месеца от времето на най-големите таланти на компанията, показва устойчивата ни заявка да сме пионери и лидери в сферата на кредитните карти. С дигиталната трансформация Access Finance продължава да прави потребителското кредитиране по-лесно, по-достъпно, по-ефективно. Точно каквито са нуждите на съвременния потребител.

Пътят към дигиталното - новият начин за придобиване на Бяла Карта

Access Finance се стреми да бъде една крачка пред пазара и да предугажда постоянно променящите се нужди на клиентите. Вследствие на анализа и прогнозите ни внимателно бе разработен процес за кандидатстване и придобиване на кредитната карта, така че да бъде лесен и безпроблемен. От първоначалното кандидатстване до активирането минават едва няколко минути, а клиентите минават през всички стъпки лесно и интуитивно.

Новото дигитално решение позволява на потребителите да започнат и завършат своето кандидатстване за кредитна карта изцяло онлайн. От попълване на лична информация до електронно подписване на документи, процесът е проектиран да бъде интуитивен и удобен за потребителя, елиминирайки нуждата от физически документи, куриерски услуги и посещения на място.

Разширена KYC верификация и мигновено одобрение

С цел по-голяма сигурност и удобство, Бяла Карта използва изцяло дигитален процес за верификация на клиента (KYC). Тази автоматизирана система бързо и ефективно проверява идентичността на потребителя чрез електронни средства, предоставяйки сигурно и безпроблемно изживяване. 

Една от забележителните функции на новия процес е автоматизираната система за управление на кредитния риск и одобрение на потребителя. 

Възможността за достъп и кандидатстване за Бяла Карта 24/7 - където и да се намира клиентът, позволява на заявките да бъдат  оценявани в реално време, позволявайки на потребителите да получат мигновено одобрение. Това означава край на чакането с дни. Кандидатстващите за Бяла Карта могат да получат одобрение в рамките на минути и то по всяко време на денонощието.

Незабавен достъп до кредит

След одобрение потребителите могат незабавно да започнат да използват своя кредитен лимит чрез мобилното приложение на Бяла Карта. Това приложение предлага лесен и удобен начин за управление на трансакциите в реално време, проследяване на разходите и извършване на плащания без усилия. 

Приоритет са нуждите на клиентите

Разбира се, Access Finance се стреми да бъде близо до всички свои клиенти и поради тази причина конвенционална пластмасова кредитна карта Бяла Карта ще се предлага наред с дигиталната. Този подход към продукта гарантира, че всеки, независимо от своята дигитална компетентност, може да има достъп до финансовите продукти на Access Finance.

Бяла Карта се стреми да бъде съобразена с уникалните нужди на всеки клиент.

Трансформацията на финансовите технологии

Access Finance цели да е пионер и лидер във финансовия сектор чрез иновативни дигитални решения. Мисията ни е всеки българин да има достъп до кредитни продукти и да подкрепяме потребителите успешно да извървят пътя от един финансов продукт или сегмент към друг.

Стартирането на изцяло дигиталния процес на кандидатстване, одобрение и  усвояване на кредитния лимит е съществен етап от стратегията на компанията за реализиране именно на тази мисия. Успешният старт на новия дигитален подход показва както готовността на пазара да приеме смели решения, така и възможностите на Access Finance да реализира ключови и новаторски идеи удовлетворение на клиентите. С пускането на новия процес на кандидатстване за Бяла Карта на българския пазар компанията отговаря  директно на  предизвикателства  във финансовия сектор за навлизането на нова ера в дигиталното кредитиране. 

Амбициите на компанията не спират тук. Access Finance активно работи по скорошното разширяване на присъствието си на нови пазари, включително САЩ и Мексико.