RiceUP! един от най-разпознаваемите брандове e сред топ потребителски марки в България. За осми пореден път глобалната организация Superbrands отличава с международната награда за успешен брандинг водещите потребителски и бизнес марки на българския пазар.

RiceUP! e лидер в категорията Здравословни снаксове, като предлага 100% здравословна алтернатива на традиционните снаксове. Като производител "Нухелт" следва световните тенденции на free-from продукти, използва 100% натурални съставки, без глутен, без ГМО, без консерванти. Основна цел на компанията е да бъде пионер в хранителната индустрия, като чрез иновативните технологии и продукти да възпитава хранителни навици, които водят до преформулиране на конвенционалното хранене. Иновацията при чипса RiceUP! го прави неповторим в световен мащаб. Продуктът е създаден от цели зърна кафяв пълнозърнест ориз чрез уникална технология, позволяваща в най-голяма степен да бъдат съхранени здравословните ползи на оризовото зърно.

Най-новият продукт на "Нухелт", който е стъпка в развитието на продуктовата линия и добавя нов смисъл за бранда RiceUP! e първият функционален продукт на компанията. RiceUP! Brown Rice Bar e иновативен продукт създаден в концепцията on-the-go (18 грама). Новото барче от пълнозърнест ориз може да бъде намерено в шест уникални шоколадови вкусове. С добавени магнезий и Proviotic, за специфични здравословни ползи по напълно безопасен и подходящ за приемане чрез храна начин. Изцяло в тренда на продукти с минимална обработка, естествени съставки и функционални ползи.

Брандът RiceUP! има много висок праг на доверие сред потребителите като гаранция за качество и стандарт. Така изключително заслужено застава в редицата на най-добрите в подбора на Superbrands. Методиката на подбора и оценяването на брандовете е универсален за всички 80 страни, реализиращи промоционалната програма Superbrands. Селективния процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване потребителите в интернет, осъществено в партньорство с водещия институт за пазарни проучвания GfK Bulgaria. Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението но потребителите.

В процеса на оценяване експертите и потребителите се ръководят от дефиницията и критериите на световната организация за Superbrands, като всяка марка трябва да демонстрира:

Качество: Символизира ли марката качеството на предлаганите продукти или услуги?

Надеждност: Ползва ли се с доверие брандът, поддържа ли висок стандарт на продуктите или услугите?

Различие: Добре ли е позната марката в своя сектор? Успешно ли се разграничава от конкурентите си? Притежава ли индивидуалност и ценности, които я правят уникална на пазара?

В началото на 2022 година предстои да бъде представено и осмото официално издание Superbrands Bulgaria 2021/2022.