„Пулсирай за другите: дари кръв, спаси живот“! Кръводарителска кампания под този надслов ще се проведе на 27 и 28 юни. Специалното благотворително събитие е организирано от веригата лайфстайл фитнес центрове Pulse съвместно с Националния център по трансфузна хематология.

В двата дни на благородната инициатива два от обектите на Pulse ще се превърнат в места, където всеки желаещ може да помогне за спасяването на човешки животи. Всеки може да се включи, като не е необходимо предварително записване. Достатъчно е да посетите обектите на Pulse на 27 или на 28 юни.

- на 27 юни от 9:00 до 13:00 часа в Пулс Младост

- на 28 юни от 9:00 до 13:00 часа в Пулс България

Всички, включили се в кампанията, ще получат като знак на благодарност едномесечна карта за Pulse.

Медицински екипи ще бъдат на разположение, за да осигурят безопасно и комфортно кръводаряване.

Недостигът на кръв е глобален проблем, като на всеки две секунди някой се нуждае от кръв. Според статистиката средно около 600 човека в България всекидневно имат нужда от кръвопреливане. По данни на Световната Здравна Организация всяка година животът и здравето на повече от 250 милиона души са засегнати от извънредни ситуации, свързани с недостига на кръв.

„Кръводаряването е акт на благотворителност и хуманност, който има дълготрайни и значими ползи. Акт на съпричастност и милосърдие,чрез който може да помогнете на болни и пострадали хора да получат втора възможност за живот. Дарявайки кръв, вие не само помагате на тези, които се нуждаят от нея, но ставате и част от  благородна кауза. Нещо повече – спасявайки живот, се грижите и за собственото си здраве. Даряването на кръв подобрява сърдечно-съдовото здраве, стимулира производството на нови кръвни клетки и понижава риска от сърдечни заболявания. В Pulse вярваме, че здравето и доброто физическо състояние са неразривно свързани със социалната отговорност и съпричастност. Наша мисия винаги е била да подкрепяме общността и да насърчаваме здравословния начин на живот. Кръводарителската кампания „Пулсирай за другите: дари кръв, спаси живот“ е естествено продължение на нашите усилия да направим света по-добро място. Нека покажем, че сърцата ни пулсират в един ритъм за една добра кауза“, заяви основателят на Pulse Паскал Дойчев.

Грижата за здравето на хората е основна мисия и двигател в дейността на Pulse още от самото създаване. Pulse винаги е воден от стремежа да осигури най-добрите условия за спорт за деца, младежи и възрастни. Но и от идеята да предоставя на хората повече от спорт. Да им подарява всичко необходимо, за да бъдат активни, здрави и щастливи. Но и да обединява българите, в които пулсира добротата, да създава общност от по-здрави и по-добри хора.

Pulse не е просто място, Pulse е начин на живот – здравословен и отговорен. Редовната физическа активност е от ключово значение за поддържане на доброто здраве. Помага да подобрите и физическата си форма, но и да освежите ума си. А когато тяло, ум и добро сърце живеят активно, резултатите са значими. Не за един човек, за цялата общност.

Брандът често застава зад каузи за популяризиране на активния и пълноценен начин на живот, но организира и благотворителни кампании.

В началото на юни Pulse бе партньор на събитието „Обединени за децата” - 24-часово благотворително състезание по гребане на тренажор с цел набиране на средства за изграждане на конна база Ахил за деца с двигателни и умствени дефицити.

През тази година Pulse стартира и проекта „Ти можеш“ във връзка с тревожната статистика за нарастване на затлъстяването в България. Чрез „Ти можеш“  Pulse подава ръка на всички, които имат здравословни, финансови или житейски казуси, възпрепятстващи ги да започнат желаната промяна. В този проект Pulse безвъзмездно помага на одобрените участници да извървят пътя към промяната, като им осигурява достъп до пълния набор услуги в лайфстайл веригата, както и пряк достъп до сертифицирани професионалисти и специалисти в областта на нутриционизма и тренировките.

Сега е време да подадем ръка на хората, които имат нужда от кръв, като по този начин отново се погрижим и за по-доброто си лично здраве.