След успешното си участие в сериала "Скъпи наследници" и хита "Още малко", срещаме се с Орлин, за да разберем какво му предстои през лятото и как се подготвя да осъществи един от най-амбициозните проекти за всеки изпълнител – първи самостоятелен албум.

Наскоро той представи първия сингъл от албума "Още малко…" - "Пълно презареждане", реализиран с партньорството на Deli by Shell, новата марка свежа храна и кафе напитки на Shell. Изцяло в тон с лайтмотива на всяко лято, "Пълно презареждане" е успешен микс от музиката на Крум Георгиев, аранжимента на Милен Кукошаров, Боян Ангелов и отново Крум, и текста на Росен Кукошаров. А на един от основните режисьори на "Скъпи наследници" - Тошко Чапкънов, дължим свежото 4-минутно видео, пълно с много добро настроение и забавни сюжети. Представянето на песента на живо беше изненада, организирана ексклузивно за най-големите фенове на Орлин на едно от местата, където е сниман клипа - терасата на търговски комплекс Shell в София.  

Какво ще ни разкажеш за песента?

Името "Пълно презареждане" се роди с нашите приятели от Deli by Shell. Използвахме го като слогън и някак си абсолютно пасна на това, което правя, на музиката, на енергията, която ми дава тази песен. Росен Кукошаров го вписа много добре в текста на песента. Винаги искаме да сме напълно заредени дали с вода, дали с кафе, с енергия в телефона, дали с гориво. Идеално си пасна с цялостното зареждане, което искаме да имаме.

Ти как успяваш да презаредиш?

Смятам, че до голяма степен презареждането е въпрос на това как си планираш нещата, и как ги реализираш. С времето се научих да насочвам енергията си само натам, където съм пълноценен. Зареждам се и когато съм на път, тогава се чувствам жив. Може би защото така съм свикнал, покрай професионалните си ангажименти, но в движение се чувствам наистина добре.

А къде намираш вдъхновение?

Често вдъхновението ми идва рано сутрин, например, ако съм в добро настроение, ми хрумва някаква идея, някаква линия, рефрен. Аз винаги всичко си записвам, имам сигурно около 150-200 дема, най-добрите от които ще влязат в албума, който подготвям в момента. И за това трябва да имаш вдъхновение, а не просто да кажеш „сега правя албум“. Наистина трябва да имаш идеи в главата, които да реализираш с правилните хора. Щастлив съм, че успях да ги събера, и с много заряд работим върху първия ми самостоятелен албум - "Още малко...". 

Почти винаги си в движение. Как се справяш? 

Денят ми задължително започва с кафе с мляко. Дали е навик или чисто физическа необходимост, но денят ми не тръгва без кафе. Ако увисна по средата на деня без много сили понеже върша много неща, пия едно чисто късо кафе и излитам. Понеже съм на път през повечето време, едно от малките ми удоволствия е да си направя кратка пауза, за да хапна нещо вкусно и свежо. Добре е, че има места като Deli by Shell, където можеш да хапнеш набързо нещо качествено.

Като какъв се виждаш повече – актьор или певец? Изобщо трябва ли винаги да бъдем само в едно нещо?

Не трябва да се ограничаваме. Аз не искам да казвам "сега съм такъв или онакъв", защото ще се чувствам сложен в рамки, а един артист трябва да бяга от рамките.

Скоро беше твоя „таен концерт“, подарък за феновете ти от Deli by Shell. Какви са ти впечатленията от концерт на доста нестандартно място – на бензиностанция на Shell? 

Различното е, че хората не очакваха подобно нещо да се случи на бензиностанция и останаха приятно изненадани. Даже повечето оставиха колите си и се насладиха на лайфа до последно. Беше страхотна изненада и различно преживяване за нас самите.

Какво предстои сега? 

Готвя се за първия си голям концерт в зала 1 на НДК, който ще се състои на 1-ви октомври. Много работа ни чака по звук, картина и светлина с режисьора Вито Бонев и музикантите. Подготвям се и за турне в страната, на което ще представя първия си самостоятелен албум. 

Какво ще пожелаеш на читателите?

Презареждащо лято пълно с емоции и любов.