Теснолинейният влак Родопи №16103 и №16106 с направление Септември-Добринище е с обновена и свежа визия. Идеята на проекта е да се акцентира върху освежаващите моменти на открито и връзката с природата.

В новия "Вагон за отдих" на бранда "Пиринско" пътниците ще могат не само да се насладят на спиращи дъха природни гледки и студена бира, но и да научат повече за историята на теснолинейката, която е емблематична за този регион.

Като ценител на природното богатство, брандът обединява сили с млади ентусиасти и сдружения, приели за своя мисия запазването и възстановяването на теснолинейката с цел да съживи нейния магичен дух чрез мащабна медийна и комуникационна кампания.

През юли, август и септември всички пътници в специалния "Вагон за Отдих", които закупят бира, ще получат безплатна карта с информация за интересни туристически обекти и места по пътя на теснолинейката.

Като част от кампанията в подкрепа на местната общност и Българските държавни железници – партньор на инициативата, "Пиринско" ще обнови няколко зони за отдих около гарите по маршрута на теснолинейката. На спирките ще бъде поставени информационни табели с любопитни факти за маршрутите, заслоните по пътя, местата за отдих и флората и фауната в района. Това ще помогне на всички пътници и любители на природата да научат повече за красивите места, които могат да открият благодарение на кампанията "Навън с Пиринско".

Лятната кампания ще бъде подкрепена с редица активности, като pop-up барове, на които посетителите ще могат да се разхладят с напитка и да научат интересни факти за теснолинейката Септември-Добринище, както и за местата, които могат да открият по пътя ѝ. На сайта www.навънспиринско.bg потребителите ще могат да се насладят на виртуални гледки от прозореца на "Вагон за Отдих", както и да се информират за местата, които могат да посетят или да изберат собствен маршрут чрез интерактивната карта на сайта.

Картата позволява въвеждане на начална и крайна точка на пътуването и показва кои са интересните локации и забележителности около избраната дестинация. Така всички любители на пътешествията в България ще могат да планират пътуването си с теснолинейката, както и да се информират за разписанието на "Вагона за Отдих" през летния сезон.