„Блудници“ можете да гледате по новия тв канал Epic Dramа, част от семейството на Viasat History и TV1000, всяка сряда от 22:00, а епизод 1 е достъпен свободно онлайн на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/

Лондон по времето на най-мръсния му период. 18-ти век. Трудно място за една жена, особено ако сама трябва да се грижи за себе си.

Блудници” е високобюджетна продукция на един от най-реномираните производители на съдържание, ITV Studios, снимана предимно в имението Langleybury Mansion, близо до Уотфърд във Великобритания, където са въпроизведени улиците на Лондон през 18-ти век.

Попадам там в началото на април, на края на снимките на втори сезон на вече хитовия сериал. В приемната на една от главните героини – злодея Лидия Куигли -  съм, където мога да разгледам и част от великолепните костюми и перуки, използвани в сериала. Точно с Лидия няма да се видя. Предстои ми да се среща, обаче, с други четири от великолепните дами, включително самата Лив Тайлър.

Във втори сезон към актьорския състав се присъединява и една истински звездна актриса – познатата ни от “Армагедон” и “Властелинът на пръстените” и дъщеря на рок легендата Стивън Тайлър - Лив Тайлър. Освен с нея ми предстоят срещи със Саманта Мортън, която е Маргарет Уелс, Елоис Смит – по-малката дъщеря на Маргарет, Луси, и Джесика Браун Финдли – Шарлот.

Маргарет Уелс, в ролята е великолепната Саманта Мортън, държи публичен дом, където освен момичетата, които е прибрала, са и нейните собствени дъщери – Шарлот и Луси. Когато навършат нужните години, тя продава девствеността им на този, склонен да плати най-много и в първи сезон виждаме, че Шарлот е намерила и своя спонсор в живота и като официалната му “държанка” тя живее в дом, който той осигурява за нея. Луси от своя страна тепърва трябва да намери такъв.

Голямата конкуренция на Маргарет е доста по-богатата Лидия Куигли, в чиято роля е номинраната за “Оскар” тази година за “Невидима нишка” Лесли Манвил. Тя е абсолютният злодей в историята. В сериала има много голота, мръсотия – външна и вътрешна, както и много човешки взаимоотношения и емоции.

Първата ми среща е със Саманта Мортън, която е дошла специално за интервюто от дома си, който е на два часа път. Тя е приключила със сцените си за сезона и се появява с пусната дълга коса, спортно облечена и без капка грим. Саманта е израснала по домове и приемни родители, признава абсолютно открито, че е имала много тежки преживявания по тези места.

Днес тя е номинирана за “Оскар”, безкрайно талантлива актриса, прекрасна жена и любяща майка на три деца. Сред най-известните й превъплъщения е това във филма на Стивън Спилбърг “Minority Report” с Том Круз. От време на време снишава гласа си, докато говори, тъй като от съседната стая се чува крещене “rolling”, тъй като снимките вървят активно.

Втората дама, която пристига, е самата Лив Тайлър или по-скоро Лейди Фиц, тъй като тя е в костюма на героинята си. Огромна рокля с пищно деколте и високо вдигнатата й коса са част от образа. Очевидният въпрос е как се чувства в този костюм, но тя обяснява, че се свиква. Дори се опитва да покаже металната конструкция под роклята, но е доста добре скрита. Гласът й е нежен и е точно такъв, какъвто сме свикнали да го чуваме във филмите й.

Вече 41-годишна, Лив има същия младежки заряд като в клиповете на Аеросмит и първият филм, в който направи впечатление на света - “Открадната красота”. Тя внимателно обмисля какво може и не може да ми разкаже за новия сезон на “Блудници” и на моменти даже се притеснява да не обърка нещо. 

Елоис Смит със сигурност няма нищо общо с героинята си Луси Уелс! Ако Луси е сдържана, женствена и с панделки в косите, то пред мен се появява готина мацка с разпуснати дълги коси, облечена доста рокерски и с подобно поведение. Няма как да не я харесаш веднага! По време на разговора става ясно, че е израснала с баща музикант и двама по-големи братя. Признава, че й е било трудно да играе по-малка от собствената си възраст.

Почти през целия ден покрай мен минава и актрисата Джесика Браун Финдли, докато снима сцени като Шарлот. Всеки път е а различен костюм, но и дебело яке отгоре и бърза да стигне до мястото на снимки в този момент. Всяка една от дамите ми разказва, че на снимачната площадка на сериала са като семейство и така и изглеждат.

Очаквайте всички интервюта с актрисите от “Блудници”, както и разходка на снимачната площадка, много скоро в www.cinema-confidential.com и https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential 

Автор: Станислава Айви

Epic Drama стартира в Европа в края на 2017 г. Новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, е достъпен в Южна България чрез ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в Северна България – чрез NetWorx – на позиция 230, а в София – чрез NET1 на 82 канал. Сред премиерите в стартовата схема бяха „Блудници“ и минисериалът „Клондайк“ с Ричард Мадън (Game of Thrones), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница - „Миниатюристът“!

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/