Kaufland България започва предлагането на традиционен български козунак под собствената си марка „Брей!“. Козунакът „Брей“ вече е наличен във всички 60 хипермаркета на Kaufland в страната и може да бъде открит в търговската верига целогодишно. Той е приготвен по традиционна българска рецепта и при изключително висок контрол на качеството. Козунакът „Брей“ е още едно допълнение към богатия избор от традиционни български продукти, които Kaufland ще предложи на своите клиенти за Великден и тази година.

Традиционният великденски козунак, който компанията предлага под собствената марка „Брей!“, е ръчно плетен, без изкуствени оцветители, с богат състав от стафиди и български локум. Преди да достигне рафтовете в хипермаркетите на Kaufland, продуктът преминава през сериозни проучвания и тестове, за да удовлетвори изцяло нуждите на клиентите и изискванията им за високо качество.

„Преминахме през сериозни проучвания на пазара, за да формираме идеята и визията на козунака. Искахме да предложим продукт, който да бъде с допълнителна стойност за клиентите ни и да бъде уникален за нашата компания. След многократни тестове на възложените изисквания към доставчика за съдържание, визия и вкус, три месеца по-късно имаме готов продукт с високо качество и автентичен български вкус, на който потребителите ще могат да се насладят на великденската си трапеза.“, споделят от компанията.

Освен български козунаци за празника, търговската верига предлага и богат избор от други традиционни великденски продукти под марката „Брей!“. Сред тях са яйца от свободно отглеждани кокошки, млечни продукти и месо, които са с изцяло български произход и доказано добро съотношение между високо качество и конкурентна цена.

Марката „Брей“ бе представена в средата на 2020 г. и за по-малко от година успя да се утвърди сред българските потребители, постигайки 87% разпознаваемост на бранда. Разнообразният асортимент в портфолиото на „Брей!“ включва близо 100 продукта от родни производители в ключови за българския потребител стокови групи – млечни и месни продукти, основни храни, напитки и други. За формирането на продуктовия асортимент на „Брей!“ Kaufland си партнира с 28 производители, а тяхната продукция идва от над 15 региона в страната.

Създаване на „Брей!“ е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси.