Kaufland България организира пилотно издание на "Първенството на Свежите супергерои" – серия от футболни турнири, предназначени за деца на възраст между 7 и 8 години. Мащабната инициатива е поредна стъпка от последователните усилия на търговската верига да популяризира активния начин на живот сред подрастващите. Основен партньор на Kaufland в проекта е Национална мрежа за децата. 

"В Kaufland вярваме, че спортът е също толкова важен за всяко дете, колкото са плодовете и зеленчуците. С "Първенството на Свежите супергерои" си поставяме за цел както да популяризираме спорта сред подрастващите, така и да отличим талантливите български деца, които могат да бъдат вдъхновение за още много други деца", сподели Гергана Димитрова, ръководител "Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност в Kaufland България. 

"Каузата на Национална мрежа за децата - обединение от 140 организации и активисти в цялата страна, е да работи за правата на децата. Именно затова  с радост се включваме в организацията на детските футболни турнири, защото здравословното хранене, спортът и добрата грижа за децата на България са част от нашата мисия. Инициативата е особено важна за нас, защото по време на турнирите ние ще насърчим индивидуалното месечно дарителство в полза на децата", каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.  

"Първенството на Свежите супергерои" ще се проведе в три града в страната:

  • 27.06.21, неделя, в София (паркинга на Kaufland София-Малинова Долина)
  • 04.07.21, неделя, в Пловдив (паркинга на Kaufland Пловдив-Тракия)
  • 10.07.21, събота, в Бургас (паркинга на Kaufland Бургас-Славейков)

Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи, ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват до 8 отбора от съответния град и близките до него области. Записването за турнира вече е отворено и всеки отбор, който желае да се регистрира, може да го направи в специално създадена за първенството страница. 

Трите отбора, които завоюват първото място на турнира във всеки от градовете София, Пловдив и Бургас, ще спечелят купата в "Първенството на Свежите супергерои" и по 100 кг плодове и зеленчуци, предоставени от Kaufland. Наградата е в контекста на кампанията "Свежите супергерои", като с нея търговската верига цели да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред подрастващите.По време на всеки от турнирите Kaufland ще предложи разнообразие от допълнителни спортни дейности със свободен достъп за всяко дете и неговите родители, както и много изненади за посетителите на събитията. 

"Първенството на Свежите супергерои" се организира в рамките на третото издание на кампанията "Свежите супергерои". Тази година кампанията преминава под мотото "Мачът за домашната купа", а чрез "Свежите супергерои" Kaufland по атрактивен начин поставя акцент както върху качественото хранене, така и върху активния начин на живот. 

Цялата информация за "Първенството на Свежите супергерои", развитието на турнирите, както и формуляр за регистриране на отбор, можете да намерите на страницата на първенството.