Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България за четвърта поредна година бе сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute.

Kaufland получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията през 2021 година, като анализът обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси. Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти след близо 6-месечен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област.

В проучването за 2022 г. Kaufland България се представя с по-добър общ резултат спрямо миналогодишния си и спрямо нормата*. Областите, в които Kaufland постига най-отчетлив напредък, са "Привличане на таланти", "Удовлетвореност на екипа", "Стратегия за управление на човешкия ресурс" и "Работодателски имидж".

"Горди сме, че отново преминаваме успешно през процеса на сертификация като Топ Работодател. За нас това носи добавена стойност, защото успяхме да докажем високите стандарти в работодателската ни политика в още една нелека година за обществото. Въпреки сътресенията на пазара на труда и несигурната икономическа ситуация в условия нa cвeтoвнa пaндeмия, през 2021 г. зaтвъpдихме пoзициятa cи нa cтaбилeн и нaдeждeн партньор на екипа, ycпяxмe дa зaпaзим здpaвeтo ни чpeз нaвpeмeнни и пpaвилни мeрки, оcтaнахме cтaбилни като вoдeщa pитeйл компaния и катo paбoтoдaтeл с екип от над 6500 души, който се стреми да оcигypявa cигypнocт и oтлични ycлoвия зa paбoтa и paзвитиe", коментира Милена Караилиева, директор "Човешки ресурси" в Kaufland България.

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България, както и на всички останали държави от семейството на компанията. По този начин освен Топ Работодател в България, Kaufland за поредна година е и Топ Работодател в Европа.

"Подновената награда Top Employer затвърждава позицията ни, в която нашите служители са най-важният актив на компанията. Ето защо искаме да им предложим привлекателна среда за работа и развитие, в която всеки може да израства и която е мотиватор за постигане на високи резултати", казва Ангела Щоферс, Директор "Човешки ресурси" в Kaufland.

Създаден преди повече от 30 години като независим институт, Top Employers дефинира рамката за оптимално управление на персонала. Универсалният на глобално ниво метод за сертифициране се прилага в повече от 120 държави на 5 континента. “Изминалата предизвикателна година, както и предходната, повлия на работата на много организации по света и в този период Kaufland продължи да демонстрира приоритет в поддържането на отлични работодателски практики. Компанията посреща и управлява промените, за да постигне положително въздействие върху живота на своите служители“, коментира Дейвид Плинк, Изпълнителен директор на Top Employers Institute.

**Нормата е средна стойност от оценката на над 1800 организации глобално,  в това число 157 компании от сектора на модерната търговия.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!