Независимо от сезона, стила или възрастта, всеки мъж има своите скъпоценни 2 или 3 чифта спортни обувки, винаги готови за приключения, разходки и всякакви активности. Ето защо любимите ни марки ни изненадват с нови и интересни модели всяка година или освежават класическите и обичани дизайни мъжки кецове.

Време е да се срещнем с най-интересното от света на спортните обувки за мъже и деца. От най-изчистените маратонки до най-тренди кецовете.

Минималистични маратонки
Семплите и напълно изчистени от детайли бели маратонки не случайно са чифт, който всеки иска да притежава в колекцията си. И популярността им в никакъв случай не намалява с годините. Защото можем да ги носим с всичко, без значение от стила и кройката. В допълнение към неизменните бели маратонки, хвърляме око и на модели в черен или кафяв велур. Като не се ограничаваме само с неутралната палитра, разбира се. Ако искаме обувките да бъдат акцент във визията ни, залагаме на доста по-ярки цветове с контрастиращи елементи в дизайна.

Класически спортни обувки
Класическата маратонка от детството ти изведнъж превзе всички трендове, нали? Марки като Adidas, Vans и Converse имат своите емблематични модели, които винаги остават на върха. Най-лесният, приятен и комфортен избор как да комбинираме дънки или чино панталони.

Маратонки за тичане
Маратонките за тичане отдавна прескочиха парковите алеи и фитнесите и навлязоха смело в ежедневието ни. Особено с по-разчупените си и любопитни вариации. Обичаме кракът ни да се чувства райски удобно. А тук случаят е такъв!

Снимка: iStockОбичаме факта, че спортните обувки не са създадени само за атлети и си остават неразделна част от гардероба ни през всеки сезон. Всички тенденции като форма, разцветка и декоративни елементи, които виждаме в колекциите за пораснали, намираме и в селекциите с модели детски маратонки.

Груби маратонки
Грубите и обемни дизайни маратонки, известни още като Dad shoes, вдъхновени от 90-те, отново са на мода. Откриваме страхотни интерпретации в колекциите на Nike и New Balance. Харесват ни и в по-неутрална гама, но и в по-шокови разцветки също.