Случвало ли ви се е в два съседни дни да се обличате по съвсем различен начин, настроението ви да бъде коренно противоположно и да забелязвате промяна в самочувствието? Знаете ли, че това може да се дължи на подбора на дрехи?

Научете как облеклото влияе на самочувствието и настроението от онлайн магазин Ivet.

По какъв начин външният вид променя възприятията?

Изборът на дрехи има ключово влияние върху формирането на мнението сред околните, както и за определяне на собственото самочувствие. Дори може да се приеме като елемент на невербалната комуникация. Ако искате визия, която излъчва самоувереност и нюх за стил, трябва да обърнете внимание на някои важни особености, които влияят на възприятията в положителна или отрицателна насока:

  1. Фигура, кройки и размери - за да излъчвате самоувереност при избора на дрехи, трябва да обърнете внимание на своята фигура и да изберете такива модели, които да прикрият несъвършенствата. С правилната кройка ще подчертаете хубавите черти на тялото и ще се чувствате по-уверени в себе си. Не забравяйте и ролята на размера на облеклото – изберете правилния, за да не изглеждате нелепо.
  2. Стил и предпочитания - ако искате да имате добро настроение, трябва да се чувствате добре в кожата си или в този случай – в облеклото си. Обърнете внимание и на етикецията и изискванията за подбор на облекло в работна и социална среда.
  3. Модни тенденции - ако искате не само да се чувствате добре, но и да създадете добро впечатление сред околните, може да се доверите на актуалните тенденции в модата. Това влияе на възприятията и формирането на желаната представа.

Това ще ви помогне да изградите визия, която да ви носи самочувствие и добро настроение.

Имат ли значение цветовете на дрехите?

Чували ли сте за психологията на цветовете? Смята се, че различните цветови варианти не само определят самочувствието и настроението, но дори могат да повлияят и на здравето.

Червено

Ако искате да излъчвате самоувереност, червеният цвят, съчетан с правилния оттенък на кожата ви, може да ви накара да забравите за несигурността. В случай че искате да придадете баланс на тази дръзка визия, може да съчетаете с черно или бяло, които да внесат равновесие.

Жълто

Жълтото зарежда положително, внася усещане за приповдигнати емоции и освободеност. Ако не ви допада идеята за цялостна визия в жълто, може да го добавите като акцент, под формата на аксесоари или обувки.

Синьо

Приема се като подходящ за делови среди, защото влияе върху изграждането на добро първо впечатление. Можете да го използвате под формата на костюм от две части, както и като отделна дреха – рокля, пола, риза, панталон. Допълва се успешно от неутрални тонове – бяло, черно, сиво.

Черно

Това е един от най-преобладаващите цветове при избор на дрехи. Освен че създава визуална представа за по-малък обем на тялото и се съчетава успешно с всякакви нюанси, черното придава елегантност.