Японската компания Кобаяши, основана през 1860 година, започва да разработва и създава препарати, съгласно Хипократовата клетва – да се помагат без да се вредят и с основната си цел да намаляват усещането за болка. През всичките години от създаването си компанията се е придържала към природни и древни методи на терапия за болка, стъпвайки на метода за охлаждане и загряване на зоната. Първите продукти на компанията са създадени през 1894-та година, а през 1939-та година е създаден първия препарат за главоболие.

Методите, които използват се известни от най-дълбока древност. Компанията е широко популярна със своите лепенки против болка. Действието на лепенките се основава на криотерапията (лечение с охлаждане) и топлинната терапия. В първият случай се използва силното охлаждане, като по този начин има много бързо овладяване на болката, осъществява се свиване на кръвоносните съдове в тъканите.

Това от своя страна води до спадане на образувания отток (подуване) на тъканите или до предотвратяване образуването на такъв.  Това позволява да се спре дори образуването на хематом при травми. Помага много бързо също и при температурни състояния. Със същия подход в съвременната медицина се използват специални системи за охлаждане при недоносените деца за предотвратяване на увреждания на централа нервна система.

Различните видове главоболия и мигрената са едни от най-честите причини за нарушаване на нормалния ритъм на живот. Използването на охлаждащите продукти на Kool‘n‘Soothe води до бързо овладяване на симптомите и стопира последващите болкови състояния.

Кога да използваме охлаждане за справяне с болката

Охлаждащите лепенки за болка съдържат 70% вода, алкохол и ментол. Поставени върху кожата започват изпаряване на вода и се получава бърз охлаждащ ефект. Допълнително при масажният ролер се наблюдава и ефект от масажирането със стоманеното топче на мястото на болката. Лепенките не са лекарствен продукт и са съвместими с всички други терапии. Действат до 8 часа. Подходящ продукт за цялото семейство, може да се ползва дори от деца, хронично болни и бременни.

  • Max Size пластири срещу болка в гърба - топлинното действие продължава и след отстраняване на болката с продължителност до 16 часа при сухожилен, ставен, мускулен или неврогеннен произход на болката

Подробна информация за продуктите можете да откриете тук или да харесате официалната Facebook страница.