Изкуственият интелект ще бъде ключов, диференциращ елемент през следващите десетилетия. На това мнение е един от участниците в предстоящото първо онлайн издание на конференцията Tech Of Tomorrow Фреди Дарбишър - дигиталният продуктов мениджър за нови енергии и нововъзникващи дигитални технологии в Shell Research.

Той обясни, че тяхната компания вече използва проактивно техническо решение за мониторинг, което се задвижва от изкуствен интелект и благодарение на което в аванс се откриват и решават потенциални проблеми. По думите му, ролята на AI през следващите години ще става все по-голяма.

Дарбишър има и интересна прогноза. Според него изкуственият интелект ще участва във формиране на бъдеща енергийна система, която ще бъде от полза и за околната среда.
„Например технологията за улавяне и съхранение на въглерод, която е ключов лост за постигане на нашите амбиции по отношение на въглерода и намаляването на въглеродния диоксид“, заяви още Дарбишър.

Темата за ролята на изкуствения интелект ще е една от основните на днешната конференция на Investor.bg Tech Of Tomorrow. Тя започва точно в 14:15 часа и ще се излъчва на живо на сайта и в социалните мрежи на медията.

В студиото на Tech of Tomorrow на 30 септември освен Фреди Дарбишър ще бъдат още водещи експерти от страната и Европа, сред които инж. Калоян Георгиев, aрхитект IoT решения в Schneider Electric Bulgaria, Цветомир Досков - CEO, Sirma BC, Стефан Коларов, oперативен директор на eMAG Bulgaria и Лучиан Диакону, мениджър за развитие на продажбите в Universal Robots A/S, Румъния и България.

Следващите две онлайн издания на Tech Of Tomorrow ще се проведат на 7 и 14 октомври, отново от 14:15 часа, на Investor.bg. Te ще обърнат внимание и на ефектите от навлизането на технологичните гиганти в здравеопазването, технологиите за оптимизиране на дистанционната работа, както и как образователните технологични компании могат да бъдат от помощ на пазара на труда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!