На 7 май в "Сердика Център” беше открита уникална по рода си интерактивна изложба “China originals”. Подобен тип изложение гостува за първи път в България и предлага както автентични експонати от различни райони и сфери на ежедневието в Китай, така и демонстрации на живо на традиционни китайски изкуства и практики.

Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу - посланик на Народна Република Китай и управителят на търговския център Ирена Тенева заедно дадоха начало на изложението, което ще продължи до 21 май.

Двадесет впечатляващи къта, разположени на всички нива в „Сердика център”, дават различен поглед към китайската култура. Гостите могат да видят от традиционни облекла, инструменти от бита и занаятите в характерната им среда до любимите на всички панди. Истински любознателните ще могат да направят разходка в компанията на обучен гид, от който могат да научат любопитни факти за всеки сет от изложбата. Ще имат възможност и да видят и участват в занимания по различни древни китайски изкуства – калиграфия, джиенджъ (изкуство на изрязване на декоративни силуети от хартия) и вейчи (древна стратегическа игра). Всяка седмица ще се провеждат и открити демонстрации на различни бойни изкуства - Чи гун, Ушу, Тай Чи.

Деца и родители ще могат да си направят неповторима разходка из “кътчетата на Китай” с истинска рикша, да видят на живо традиционния китайски танц на лъва и да научат китайски по изключително забавен начин. А любителите на екзотичната кухня могат да опитат разнообразни китайски специалитети и ароматни чайове на традиционния бар, който допълва автентичната китайска атмосфера. Там могат да станат свидетели на богатата ритуалност на китайската чаена церемония.

От 11 до 21 май посетителите на “China originals” ще могат да се включат и в специалната игра на Сердика Център и Huawei във Фейсбук, за да спечелят таблет и смартфон от китайския технологичен гигант. Желаещите да участват трябва само да се снимат до един от кътовете, който най-много ги е впечатлил, да споделят снимката си във Фейсбук страницата на "Сердика Център" и да поканят приятелите си да гласуват за тях. От снимките, събрали най-много гласове, жури ще определи двамата победители.

За повече информация: Serdikacenter.com и на Фейсбук страницата на центъра >>>