Лятото е време за разходки под слънцето, пътувания на близо и далеч, и приключения с цялото семейство. За да не се превърне обаче “приключението” в “мъчение”, родителите на бебета и малки деца имат нужда от един много ценен помощник - лятната бебешка количка.

По същество, летните колички представляват минималистични модели, които са специално проектирани така, че да са леки, лесни за транспортиране и компактни за складиране при всякакви условия. Тук основният въпрос е един: как може количката да не тежи, да не заема място и да се сгъва лесно, без това по никакъв начин да компрометира нейната стабилност и безопасност.

Отговорът на този въпрос получаваме от швейцарската компания ZIZITO и лятната им количка Olivia, която по перфектен начин успява да съчетае най-доброто от всички светове. Дизайн, конструкция и използвани материали.

Най-важните условия за постигане на баланс между мобилност и безопасност са именно дизайнът, конструкцията и използваните материали, които в Olivia виждаме в следната конфигурация:

 • Моделът е изработен с основа от висококачествена стомана, допълнена със свързващи елементи от закалена пластмаса и текстилен финиш от леки и проветриви материи.
 • Конструкцията гарантира равномерно разпределяне на тежестта, устойчив баланс върху неравности и абсолютно елиминиран риск от преобръщане.
 • Дизайнът е изграден върху комбинация от удобство и отлично обезопасяване, разработени с идеята да отговарят на нуждите на градската среда.

Какви са основните качества, гарантирани от швейцарското планиране и изпълнение на ZIZITO Olivia?

Подвижност и мобилност

Количката улеснява родителите и обезопасява децата по време на придвижване през града и всички негови малки и големи препятствия. Тя осигурява бързо и гъвкаво преодоляване на стълби, бордюри, неравни тротоари, рампи, асансьори и превозни средства на градския транспорт. Може да бъде пренесена лесно, защото е изключително лека, а детето в нея винаги ще бъде в безопасност, благодарение на множеството обезопасителни елементи.

Лекота и компактност

ZIZITO Olivia е специално разработена така, че да отговаря на няколко основни изисквания на родителите по отношение на лятната количка, а именно:

 • Позволява лесно пренасяне, независимо дали детето е вътре или не.
 • Изключително е подходяща за пътуване, тъй като е лека и компактна в сгънато положение.
 • Изисква минимално пространство за съхранение - както в дома, така и във всички дестинации, които планирате да посетите заедно със семейството си.
 • Побира се лесно както в багажник, така и в различни отделения за багаж при алтернативни методи на придвижване като автобус, влак или самолет.

Стопроцентова, сертифицирана безопасност

Най-важната характеристика на модела е, че всичко казано дотук е съчетано с индивидуален сертификат за безопасност от независимата лаборатория SGS Швейцария. Сертификатът е получен вследствие на щателно тестване и проследяване на процеса по създаване на продукта, включително използвани материали, производствен процес и поведение по време на потенциална опасност.

Как се гарантира безопасността на детето?

 • С 5-точков предпазен колан, позволяващ висока степен на персонализация, така че да обхване раменете и торса възможно най-плътно.
 • С подвижен предпазен борд, подходящ за ограничаване движението на най-малките, както и за допълнителна защита от вход на външни предмети.
 • С ниско падащ предпазен сенник, които защитава нежната бебешка кожа от вредното влияние на UV лъчите на силното лятно слънце.
 • С обезопасителна лента за ръка, фиксираща по възможно най-лесен и най-сигурен начин контрола на възрастния върху хода на количката.
 • С двойни гуми от мека EVA пяна, които возят меко и разпределят тежестта равномерно за допълнителна стабилност, въпреки компактните размери.

Завършекът с дишащи текстилни материи, от своя страна, осигурява допълнителна защита на кожата от изпотяване, запарване, претопляне и дискомфорт.

Дълъг експлоатационен живот

По замисъл, количката за деца ZIZITO Olivia е подходяща за използване предимно през по-топлите месеци на годината. За сметка на това, при правилна употреба, тя може да служи безотказно буквално десетки лета наред.

Не на последно място - тази дългосрочна употреба идва на забележително справедлива цена за швейцарското качество, което предлага. Така, една минимална инвестиция с нулеви разходи за поддръжка може да ви гарантира години употреба, дори и при отглеждане на няколко последователни деца.

За да запазите количката си в изправност за възможно най-дълго време, препоръчваме да се запознаете добре с препоръките на производителя за съхранение и текуща поддръжка, след което да се насладите на една от най-успешните си покупки!