По темата за хазарта и пристрастяването освен регулация, необходими са проучване, дебати. Сайтовете за онлайн залагания предлагат различни бонуси, като напр. реални бонуси без депозит, безплатни врътки и други, като потребителите е възможно да се загубят из различните параметри на множеството оферти и всевъзможните условия и подусловия.

Отговорната игра в голяма степен зависи от самия играч, но уебсайтът също има ангажимент за разбираемостта на който и да е бонус.

Според италиански експерти и тяхно неособено голямо проучване от 2017-а година, за да бъде по-осъществимо изпълнението на условията на някоя промоция, е нужно да има няколко параметри. Един от тях звучи изключително просто – спортовете в онлайн платформите трябва да бъдат минимум 15. До това заключение не се стига никак трудно. По това време на Ботуша оперират доста брандове, предлагащи в даден момент уеднаквени бонуси. Напълно естествено, някои от тях започват доста да вдигат стойностите на бонуса, след като преди това максималните бонуси са били около 120 евро. Всичко това при положение, че има букмейкъри и с едва 5 евро минимална сума за депозиране. Уеднаквяването е един компонент, който също не е най-предпочитаният за всички страни, но няколко сайта завишават собствените си вътрешни бонуси като 0% марж. Правят така, че въпросният марж да се разпределя върху множество шампионати и мачове, или пък там да се активира ранното изплащане. Други пък започват да смекчават условията на превъртане, подбивайки конкуренцията сериозно.

Отчитат се и се налагат и конкретни бонус миксове. Някои от тях са по-скоро за привличане на нови играчи, докато други за градене на лоялност.

Друга точка на Апенините са ВИП лицата, за които е от ключова важност по-целенасоченият подход. Там бонусите не са до финансов сегмент, а са фокусирани върху специфични маркети и типове.

Към момента в България ситуацията е такава, че бонусите имат определен таван, който засега никой бранд не надминава. Всъщност, колкото и да е бонус офертата в рамките на родните стандарти, то играчът решава как да я изразходва, по какъв начин и къде. Ценен съвет тук е да се прецизират добре познанията и да не се хвърлят усилия моментално. Бонусите най-често имат предостатъчно време за изпълнение, в което има поне няколко кръга от най-силните шампионати и лиги на планетата.

"Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg"

*Платен материал