Ако ще е подарък, нека да е с кауза.

Неща с душа

„Всичко, което излиза от ръцете на нашия екип е ръчно обработено и опаковано, в него е вложена много мисъл и любов, притежава история, душа и свой живот“.

Така описват специалните си коледни продукти в екипа на социалното предприятие „Неща с душа“. За първи път тази година организацията има възможност да продава продуктите си във ФАНТАСТИКО – веригата, с традиции в продажбата на продукти в подкрепа на различни организации.

„Изработихме коледни играчки за елха от дървен материал, ръчно оцветени и опаковани с много старание и надежда за една споделена и осъзната Коледа. Подготвихме и творчески комплекти, с които всяко дете лесно може да си декорира самостоятелно дървена картичка-сувенир за празниците“, споделя Велина Добрева от социалното предприятие. Продуктите са изработени от хора със специални потребности.

 

„В "Неща с душа" https://neshtasdusha.com/ изработваме детски образователни игри и материали, но всяка година за Коледа създаваме колекция от коледна украса, с която да достигнем до домовете и сърцата на още повече хора. ФАНТАСТИКО ни дава точно тази възможност, а всяка покупка е в подкрепа на двойната кауза на "Неща с душа": от една страна подпомага хората с увреждания, за да продължат да имат устойчиви работни места в рамките на социалното предприятие и да упражняват правото си на труд, а от друга – децата в предучилищна и начална училищна възраст, както и тези със специални образователни потребности, за да се радват на образователните игри и материали, които нашето социално предприятие изработва с много любов и грижа“, допълва Велина.

Оле Мале

И тази година клиентите на българската търговска верига ще открият вече познатите им прекрасни продукти на „Оле Мале“ - красиви коледни покривки в различни десени и размери, направени от изключително качествени платове, както и традиционните играчки за елха, изработени от вълна в разнообразни цветове.

„В изработката на продуктите са взели участие около 15 майки на деца с увреждания от различни краища на България. Специално в изработката на покривките се включиха и няколко майки, с които работим за първи път, и сме щастливи, че можем да предложим толкова красив продукт, плод на техния труд“, казва Неделина Златева от „Оле Мале“. „ФАНТАСТИКО традиционно е ключов партньор за нас. Продажбите в техните магазини са безценен начин да достигнем до повече клиенти и да реализираме обороти, които иначе биха били немислими. Приходите от тези продажби са жизненоважни за нас, като организация, както и за майките, произвели продуктите. За „Оле Мале“ те са шанс за развиване на социалното ни предприятие, както и за планирането и реализирането на нови продукти, а за майките са средство за препитание - за тях и семействата им. И не на последно място - важно ни е да покажем на широк кръг от клиенти колко красиви и качествени неща правим в „Оле Мале“, така че да знаят, че когато ги купуват, ни оказват подкрепа, но и носят вкъщи (или подаряват на някого) нещо хубаво и стойностно“, допълва Неделина Златева.

КаритАрт

„КаритАрт“ също има свои щандове във ФАНТАСТИКО. На тях ще откриете ангели, шапки-елхи, чанти, свещи, значки, керамични висулки и коледни картички. „КаритАрт“ обединява социалните работилници на „Каритас“ София, които са част от интеграционните и рехабилитационни дейности за жени и младежи в неравностойно положение. Средствата от продадените ръчно направени продукти отиват за подкрепа на хора в нужда, които често имат ограничен достъп до пазара на труда. Участвайки в работилниците, те доразвиват личните  и социалните си умения.

С всяка покупка на продуктите от „КаритАрт“, „Оле Мале“ и „Неща с душа“ помагаме, а Коледа ще е по-красива, по-уютна и светла.