Много често първата известна информация, свързана с криминално деяние, е невярна или подвеждаща. Какво правят репортерите на bTV Новините, за да стигнат до истината? Специалната онлайн поредица „Новините отвътре“ продължава с фокус върху криминалните  новини – тези, които не са приятни, но са важни за цялото общество.

„Новините отвътре“ представя два поредни епизода, в които журналистите на bTV отговарят на някои от най-често задаваните въпроси от зрителите, свързани с разследването и отразяването на криминални истории.

Защо те са неизменна част от новинарския поток? Как се отразяват криминални новини и докъде стига работата на журналиста, така че да не попречи на разследващите органи? Как се отразяват жертви на криминални престъпления? Как се интервюира престъпник?

В първа част на „Новините отвътре: Как се отразяват криминални новини” на тези въпроси отговарят:

Венелина Григорова

Росен Цветков

Петър Джанаваров

 

Продуценти:

Гена Трайкова

Полина Ботева

Константин Караджов

 

Очаквайте „Новините отвътре: Как се отразяват криминални новини (част 2)“ на 5 март.

"Новините отвътре" е специален проект на редакцията на bTV Новините, който цели да помогне на зрителите и онлайн потребителите да разпознават по-лесно истината в океана от фалшиви новини и тенденциозно съдържание в социалните мрежи, както и да си създадат критерии, по които да подбират, анализират и използват източниците на информация.

Вижте тук последния епизод на „Новините отвътре“, който показва как се прави сутрешният блок:

Първи епизод на „Новините отвътре“ показва как се прави седмичното актуално предаване:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!