„За мен това е най-интересният парламент от година насам. Има изгледи да остане такъв, независимо колко дълъг е живота му“, заяви бившият министър на икономиката Трайчо Трайков в студиото на "Новият парламент".

Снимка: btvnovinite.bg

„Това, което видях, че ще бъде направен искрен опит за създаване на правителство, но с ясното съзнание за всички ограничения за съставянето му, защото задачата пред всички партии при макар че при тази неизвестност на продължителността на парламента задачите ще бъдат две – позициониране за следващите избори, когато и да са те, и постигане на някои от знаковите приоритети, които могат да бъдат показани на пред избирателите. А за да се постигнат тези приоритети, трябва да се намери сечение и ако то е много тясно, правителството ще бъде скопено в голяма част от оперативната си дейност в парламента“, смята Трайков.

Снимка: btvnovinite.bg

„Категорично е невъзможно да бъде изпълнено заявеното днес. Това е работа за повече от един мандат. Това са задачи, които са стояли  и пред предишни формации на народното събрание, но от гледна точка на партийното строителство, това са едни заявки, повторени от площадите. Само да обърна внимание, че полицаите пред парламента са повече от гражданите, които проявяват интерес към случващото се вътре. Тази работа ще бъде изнесена извън сградата на парламента“, смята бившият заместник-председател на парламента Явор Нотев.