„Тази кампания беше нестандартна и трудно прогнозируема, някои партии се опитаха да се възползват от медиите и социалните мрежи, но с различен успех“, заяви политическият психолог професор Антоанета Христова в студиото на „Новият парламент – силата е в твоят глас“.

„Политиците ни са много закостенели, трудно се адаптират. Малко от партиите доказаха, че могат да работят в нова медийна среда. Правеха се клипове като от 80-те години“, каза политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Беше направен опит да се махнат много възможности за гласуване, въпреки това изборната активност не е спаднала значително“, каза политологът Даниел Смилов.

"Имаме една учебникарска истина – когато една политическа партия не е във форма отваря място за други формации. Те са такива, които им се позволи да поемат опозиционното знаме от БСП в център ляво", смята проф. Христова.

"Първо, опозицията печели изборите. Второ, трябва наистина да се отбележи провалът на БСП. Тя се маргинализира“, смята Даниел Смилов.

„Трудно е да се говори за победител в тези избори. Протестът също не успя да направи мнозинство“, заяви Татяна Буруджиева.