Първи опити за диалог между избраните партии в новия парламент. Лидерът на БСП се обърна към „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън!" за подкрепа срещу концесията на Летище София. От своя страна, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов прогнозира в предаването „Лице в лице“ нови парламентарни избори.  

Нинова потърси подкрепа от бъдещите депутати по темата за концесията на Летище София.

От „Има такъв народ“ не коментираха по конкретния казус. Пред вестник „Сега“ кандидатът за депутат Тошко Йорданов обаче отново отхвърли БСП, ГЕРБ и ДПС като възможни коалиционни партньори.

„Демократична България“ също казаха своето „не“ - на ГЕРБ, ДПС и правителство с мандат на БСП.

„Силно съм скептичен, има такъв сценария да отидем на нови избори“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Десницата е готова за разговори с „Има такъв народ“. Мая Манолова пък заяви, че всички разговори с парламентарните партии ще бъдат публични.

„Ще потърсим за общи действия Слави Трифонов и „Демократична България“ за правосъдие. Правителството е ангажимент на първите три партии, ние ще сме в ролята на парламентарен омбудсман“, каза Манолова.


От ГЕРБ и ДПС  този вторник не коментираха.