Лидерите на „Воля“ и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите на Патриотичната коалиция във Варна и в Бургас, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там допълват, че след тях са знакови имена от двата морски града, но не уточняват кои.

Не е ясно все още и кои лица ще оглавят листите на коалицията в другите градове.

„Варненци ме познават добре. Варна е символът на освобождението от картела. Наясно съм с проблемите на съгражданите ми и имам готови решения за тях. Въпрос на чест и отговорност е да поискаш доверието именно на хората от родния си град“, посочи Марешки.

„Бургас е родината на патриотизма, на НФСБ и на телевизия СКАТ. Но аз съм човек на действието – вярвам, че трябва да продължа да представлявам Бургас с реална работа, не с приказки“, добавя Симеонов. 

От патриотичното обединение коментират, че очакват да станат трета политическа сила и отчитат сериозен ръст в подкрепата за тяхната формация, според социологически проучвания, но не уточняват на коя агенция.

Данните от последните седмици обаче показват, че коалицията между Симеонов и Марешки е под 4-процентовия праг, необходим, за да влязат в парламента.