Софийският районен съд гледа дело по обвинение за трафик на хора и уредени бракове на албански граждани с българки. То е срещу Магдалена Каменова от Димово. Тя е жената, която bTV засне в организация за купуване на гласове преди дни. На делото присъстваха и част от жените, които според обвинението са омъжени срещу заплащане.

Магдалена Каменова е подсъдима по делото заедно с македонския гражданин Рами Бекири. Случаят с уредените над 30 брака в Германия Магдалена разказа преди дни, докато уговаряше бройката гласове за продан в Димово, Видинско. Каменова сподели, че е вземала по 2000 евро за уреден брак.

Като свидетели по делото дойдоха някои от омъжените в Германия жени.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не, тя не ме е оженила, аз сама се ожених. Той у Германия човека. То е нормално, нашият край е беден, три деца имам, безработна“, споделя свидетелката по делото Ануша Александрова.

Казва, че ѝ „плащат пътищата, нагоре, надоле, без пари накъде? Ами нормално, той ми е мъж, дава ми колко искам и готово“.

Адвокатът на Магдалена Цецко Иванов твърди, че браковете не са срещу закона и ни казва, че в Димово има още 200 подобни. Коментира и офертата на Магдалена за 60 гласа на изборите.

Снимка: btvnovinite.bg

„ДПС победи на изборите там в района. Но не ги купи гласовете и продаде моята подзащитна“, казва Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg

Каменова беше заснета да предлага гласове на наше подставено лице, но пари не получи. Преди да избяга от екипа ни тя спомена и реални партии.

„50 лв. дават. За веки, а за мене поне 10. Аз съм се занимавала много пъти с това. Те са дали оня ден. За ДПС там. Доста народ са вземали“, заяви Магдалена Каменова.

Снимка: btvnovinite.bg

Водачът на листата на ДПС във Видин Станислав Анастасов отрече партията му да е купувала гласове. Обясни, че ДПС е с най-добър резултат в Димово, защото кметът на градчето е от тази политическа сила.