„Ще изчакаме цифрите – надяваме се народът да е в НС, а не пред стените му. Мисля, че приключи протестът, защото времето на този човек – Борисов, свърши“. Това заяви Арман Бабикян от „Отровното трио“ и „Изправи се! Мутри вън!“ в студиото на „Новият парламент – силата е в твоя глас“.

Неговият съратник адвокат Николай Хаджигенов също е категоричен, че „Бойко си отиде“, но също иска да изчака окончателните резултати от вота. Това обаче не означава, че ще протестират отново, ако не са доволни от резултата.

„Суверенът беше напълно ясен. Повече не е възможно да се говори за кабинет „Борисов 4“. Поздравявам българите, че не се уплашиха от коронавируса и натиска и излязоха да гласуват“, заяви Мая Манолова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Получихме много сигнали за контролиран и купен вот. Предупреждаваме Михаил Константинов да брои гласовете правилно, ще сме готови преди него“, допълни Манолова.

Тя поздрави „Демократична България“ и „Има такъв народ“ за изборния резултат.

„Не бих поздравявал никого, защото трудното сега започва“, заяви пък адвокат Хаджигенов.

Що се отнася до възможните коалиции в следващия парламент, Бабикян каза: „Разговорът с тези политически сили („Демократична България“ и „Има такъв народ“ – бел. р.) сме го започнали преди Нова година. Обикаляхме централите на тези партии, а те ни казаха да изчакаме да видим кой ще влезе в парламента“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нашата коалиция прилича на минимодел на това, което сега трябва да преживеем като максимодел в новия парламент. Някои хора трябва да стъпят на егото си“, допълни Бабикян.

Снимка: btvnovinite.bg

„Премахването на герберщината е по-важно от идеологиите“, заяви адвокат Николай Хаджигенов.