Сънародниците ни в Германия на тези избори гласуват в рекорден брой секции - 69, но по информация на bTV в редица градове има опашки. 

Към 400 души чакат пред консулството ни в Мюнхен, за да упражнят своя глас. Средно всеки от избирателите чака около 3 ч.

Мюнхен е градът с най-много подадени заявления за гласуване - 1193. Там секции са три - две в генералното консулство и една в ресторант в града. Общият брой подадени заявления за гласуване по информация на ЦИК за Германия са рекордните 13 666. 

Не по-малка е опашката в Хамбург, съобщава сънародникът ни Владислав Стефанов. Чакал е цели 4 часа, за да упражни правото си на глас. А опашката не намалява.

Местните власти следят стриктно за спазването на противоепидемичните мерки. Секционните избирателни комисии в Берлин и във Франкфурт са получили последно предупреждение от полицията, че ако гласуващите не спазват дистанция, секциите може да бъдат затворени по-рано. 

Доброволци следят за спазване на мерките пред секциите, раздават формуляр за контакти лица и заявление за гласуване за тези, които не са го попълнили онлайн.