Константин Бачийски

Константин Живков Бачийски е български политик, председател на „Средна европейска класа“, два мандата е бил общински съветник от партията в Бургас (2015 – 2021). Народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната“ в XLVII народно събрание.

Константин Бачийски е роден на 22 ноември 1978 г. Завършва Технически университет – София със специалностите „Телекомуникации“ и „Стопанско управление“.

На изборите за Европейски парламента през 2014 г. е кандидат от листата на НФСБ, към този момент е член на Изпълнителния комитет на партия Средна европейска класа.

На местните избори през 2015 г. е избран за общински съветник от партия „Средна европейска класа“.

На местните избори през 2019 г. е кандидат за кмет на Бургас от СЕК, избран е за общински съветник. На този си пост е до края на 2021 г., когато е избран за народен представител.

На 17 септември 2021 г. председателят на СЕК – Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява партията до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври.

На парламентарните избори през ноември 2021 г. като кандидат за народен представител е водач в листата на „Продължаваме промяната“ за 2 МИР Бургас, откъдето е избран.

към партията

Новини