Соченият от МВР и прокуратурата за столичен наркобос Стефан Бонев-Сако остава в ареста. Това реши на среднощно заседание Специализираният наказателен съд. „Под ключ” остават още осем души, който са посочени като участници в групата Сако. Сред тях е и Милен Даврански, който минава за „дясната ръка” на Бонев.


Само един от задържаните – Веселин Христов – получи „домашен арест”. Всъщност по-леката му мярка за неотклонение е вид награда, за това че Христов е дал важни показания часове преди цялата група да се изправи пред съда.

Спецсъдиите взеха това решение, въпреки че в мотивите си надлежно записаха, че за всичките 10 обвиняеми са събрани достатъчно данни за извършените престъпления, в които са обвинени. Също така съдиите прецениха, че извън ареста всички могат да извършат ново престъпление.

За Веселин Христов обаче била достатъчна мярката „домашен арест”, нищо че той има най-богатото криминално досие от цялата група.
Разбира се, адвокатите оспориха всички обвинения, но съдът се съобрази с искането на прокуратурата за постоянен арест.

Стефан Бонев – Сако през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда, като по едно от делата, което предстои да се гледа от спецсъда, дори е разследван заедно с Красимир Маринов – Големия Маргин.

В това дело Красимир Маринов бе определен като президентът на фирмата за наркотици, а Стефан Бонев като изпълнителният директор. Процесът се влачи във фаза разследване от няколко години.

„Дясната ръка” на Сако – Милен Даврански – Катерицата нашумя в началото на миналата година покрай няколко мелета в столични заведения, в които силоваците на враждуващи банди използваха брадви и кирки.