Проблемите с времето тази зима продължават. След снега и студовете не закъсняха мъглите и поледиците.

Днес в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Кърджали заради топлото време ще вали дъжд и така там има опасност от образуване на поледици. Това е много опасно явление и днес шофьорите трябва да са изключително внимателни.

Код "жълто" е обявен и за Южна България, където се очакват и интензивни валежи от дъжд. В област Пазарджик и Пловдив днес през целия ден мъглата ще се задържи гъста.

По Дунава ледоходът се увеличава с всеки изминал ден. Край Силистра днес вече е 70%. Според специалистите още седмица е нужно температурите да се задържат на това равнище и реката ще се покрие с лед. За последно Дунав край Силистра е замръзвал преди 26 години. Тази зима обаче това може да се случи отново.

"Обикновено Дунав замръзва, когато от пет дни до една седмица температурите са минус 16-17 градуса и тогава има и ледоход", обясни Григор Шопов.

Най-голямата опасност е за безразсъдните хора, които решават да преминат Дунав по леда - нещо, което се е случвало в миналото.
Новата седмица отново ще ни донесе студове и снегове. Във вторник се очакват обилни снеговалежи в цялата страна, към сряда - четвъртък ще си спомним студовете от миналата седмица, макар че чак до минус 30 градуса този път няма да стане.

Днес и в неделя всички водачи, особено тези, които имат път в Северна България, трябва да очакват поледици и при всички случаи да карат много бавно.

Вашите снимки за обстановката в страната очакваме в рубриката Аз, репортерът