Студът продължава, като днес са записани 11 температурни рекорди. В по-голямата част от страната вали сняг и времето поомеква.

Въпреки започналото относително затопляне, за 10 области от страната остава в сила код "Оранжево", а в останалите области, с изключение на Бургас, важи код "Жълто" за опасно студено време и снеговалежи.

Най-студено днес е било отново в Севлиево, където термометрите са показвали - 25,2 градуса. Кнежа се нарежда на втора позиция с минус 22,8. Времето е облачно, в областите Монтана, Видин, Варна и Разград е ветровито.

Рекордни отрицателни температури са измерени днес във Видин, Чирпан, Ловеч, Разград, Враца, Монтана, Свищов, Пловдив, Лом, Оряхово и Кърджали. За София най-ниската температура тази сутрин е била минус 12,2 градуса, а в момента е минус 11 градуса.

Сняг превалява в областите Монтана, Пазарджик, Добрич, Хасково, София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Кърджали, Смолян, Враца, Стара Загора, Велико Търново и на проходите Петрохан, Шипка и Република.

Подробности за времето можете да научите тук.

От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че пътните настилки са предимно заснежени и заледени, но проходими при зимни условия. Основните пътища са обработени и опесъчени. Поради снегонавявания е затруднено движението в района на Варна, Добрич и Силистра.

Осем души са ранени в станалите седем тежки катастрофи през последното денонощие в страната.

Ограничения в движението на товарни автомобили

За кратко сутринта бе спряно пропускането на товарни автомобили в посока Гърция на ГКПП Кулата - Промахон. Забраната беше наложена заради снеговалежи и заледяане на пътя Солун - Серес. Малко преди 11 ч. пътят София - Кюстендил също бе затворен в двете посоки за товарни превозни средства. Камионите се пренасочват през Дупница.

Спряно е движението и на вход за Румъния през ГКПП – Гюргево за всички моторни превозни средства. Ограничава се движението по национален път № 5 Гюргево – Букурещ за товарния трафик, с изключение за МПС-та с тегло до 7.5 тона. Ограничаването на движението се налага заради влошените метеорологични условия, придружени от снеговалежи и снегонавявания.
От Охранителна полиция информират, че товарните автомобили се спират в Плевен, Стара Загора, Велико Търново и Хасково.

Очакваме вашите снимки и видеоматериали на обстановката в страната в рубриката ни „Аз, репортерът”.