Председателят на Съюза на съдиите в България (ССБ) Мирослава Тодорова е завела дело за клевета срещу вътрешния министър. Това потвърдиха пред bTV от Софийския районен съд, в който е внесена тъжбата на Тодорова. Председателят на ССБ не е поискала парично обезщетение от вицепремиера

Вицепремиерът, който в последните дни отговаря за преодоляването на щетите от наводненията, е основен критик на съдебната система. В разгара на затихналия вече скандал за полицейско насилие предшестван от „професионалните” действия на МВР по трагедията в Перник, Цветанов обяви, че Мирослава Тодорова обслужва организираната престъпност.

След това ССБ и вътрешният министър продължиха да си разменят „любезности” чрез медиите пред безучастния поглед на прокуратурата, която нито изиска данни от министъра за твърденията му, нито провери дали с тях той извършва престъпление, както настояваха от магистратската организация.

Някъде там Мирослава Тодорова заяви, че ще си помисли дали да не заведе дело за клевета. В крайна сметка тя изпълни заканата си. От поредния скандал между Цветанов и съдиите, „които не носят промяната” (по критериите на министъра магистратите, които си говорят с него ежедневно „носят промяната”, която обществото иска в съдебната система – бел. ред) крайно недоволен остана премиерът Борисов, който няколко пъти обясни, че това говорене влиза в мониторинговия доклад на еврокомисията и допринася за негативния му дух.

Цветанов вече има опит с делата ка клевета, тъй като е ответник по други две, заведени от адвокат Николай Велков, който бе сред арестуваните преди две години в акция "Октопод".