Осем години затвор получи Йосиф Йосиф – Йоско от Сливен, който миналият март уби двама  души  в  брутална катастрофа. По време на инцидента, при който тежко бяха ранени други двама, Йоско бе солидно почерпен след запой в популярен столичен фолк клуб.

Катастрофата стана в столичният квартал „Бояна”, където е къщата на Йоско.  Инцидентът бе толкова зловещ, че дори и Йоско, който се движеше с отлично обезопасен и брониран джип, най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.-

Йосифов се разкая за постъпката си в едно-две интервюта, призна и вината си пред съда.  Магистратите от Софийският градски съд оцениха действията му на осен години лишаване от свобода и 680 000 лева обезщетение за пострадалите.

По-рано днес прокуратурата поиска най-тежкото суровото наказание -  15 години затвор. Частните обвинители пожелаха Йосифов на остане зад решетките най-малко за 12 години.

Поради факта, че Йоско призна всички обстоятелства от обвинителния акт,  делото се гледа по съкратената процедура. При това положение съдът не може да даде максималното наказание.

Няма човек, който да иска да причини толкова страдание на толкова много семейства, включително и на себе си, заяви Йосифов пред съда, чийто адвокат пледира за условно наказание.

Адвокатът изтъкна, че Йоско  имал семейство, не бил осъждан и трябва да се вземе предвид влошеното му здравословно състояние.  Едва ли може да получи по-тежко, от това, което той сам си е причинил, опита да трогне магистратите защитникът.

Йосифов не е популярен само с тази катастрофа. Той нашумя веднага след убийството на Константин Димитров – Самоковеца.  Тогава бе арестуван и обвинен като поръчител на разстрела в Амстердам. Доказателства срещу него обаче  по това дело не бяха събрани и след кратък престои н ареста Йоско излезе на свобода.

Няколко години по-късно пък той и част от охраната му предизвикаха селска свада с гардовете на столично заведение. Охраната на клуба не го допусна да влезе въоръжен с пистолет. Тогава Йоско демонстрира бабаитлък и гръмна няколко пъти във въздуха.

Следващата у шумна проява бе катастрофата в Бояна, чрез която Йоско сам си издейства дълъг престои зад решетките.