Опозиция и управляващи с взаимни обвинения заради трагедията в с. Бисер. ДСБ обяви за незаконни парите, които депутатите от ГЕРБ дариха на бедстващите. Министърът на земеделието нападна местните власти в района на наводнението, че не са реагирали адекватно.

Дарението на ГЕРБ за село Бисер е незаконно, разкри лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него управляващите не могат да пренасочат 1 млн. лв. от държавната си субсидия към бедстващите, защото това противоречи на Закона за политическите партии, който изисква тези пари да отиват само за дейността на депутатите и изключват благотворителност.

Красимир Велчев, председател на ПГ на ГЕРБ, отвърна, че управляващите ще намерят начин да помогнат на хората. И добави, че е учуден от това, че някой може да каже, че помощта е незаконна.

Юристи на ГЕРБ търсят  възможности как все пак дарениетода се случи. Министърът на земеделието призова опозицията да не политизира трагедията. И призова да не се спекулира, защото това, по думите му, не е пиар акция.

Мирослав Найденов все пак призна, че намира вина за бедствието в бездействието на местната власт.

„Вина не хвърлям, правосъдието се раздава от други институции. Аз попитах не като министър, като човек, който стоя там четири дена с тези хора, пострадали, чиито къщи бяха пострадали и го питах нормален човешки въпрос защо кмете, толкова време ти не изпусна язовира. Той е чакал, не знам какво е чакал, но видяхте какво дочакахме”, коментира заемеделкият Мирослав Найденов.

Докато тече прокурорската проверка темата за собствеността на язовир Иваново край с. Бисер остава затворена

Опозицията поиска парламентарна комисия да разследва вътрешния министър Цветан Цветанов за политическия натиск, който според тях, той оказва на съдебната власт. Под искането стоят подписите на 60 депутати от БСП, ДПС и независими. Към тях се очаква да се присъединят и от "Синята коалиция". Комисията трябва да резследва вицепремиера в продължение на 2 месеца.