Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк остана много рзочарован след загубата на неговия отбор от Испания във финалната среща на Мондиал 2010. Треньорър на "лалетата", които загубиха трети финал на световно първенство заяви, че футболистите му са били много напрегнати, и затова са играли доста грубо на моменти.

"Разочаровани сме и то много. Бяхме толкова близо до победата и световната купа. Това не бе нашият стил - да играем с брутални фаулове, но това е финал и имаше твърди нарушения и от двете страни. Всеки играе да спечели и влага голяма емоция. С удоволствие бих предпочел да спечеля дори и с не дотам хубав футбол", сподели Ван Марвайк.

"В момента испанците са най-добрата футболна нация и най-добрият отбор спечели. През първото полувреме бяхме напрегнати и се опитвахме да играем нашата си игра. Робен имаше две чисти положения. Но Испания имаше  повече. И после този червен картон срещу Хайтинга. Не искам да говоря за съдията.Испанците също направиха груби фалове, но не получиха червен картон", допълни още холандският треньор.

"Никой не мислеше, че ние ще достигнем до финала. Бяхме близко до дузпите, Бяхме толкова близко. Робен беше близко до гола, но нямахме късмет. Ние искахме да играем хубав футбол, но срещу нас имаше голям отбор. Но аз го повтарям: и двата отбора правеха фалове. Въпреки че не бе това, което хората очакваха, в мача имаше интензивност", каза Берт ван Марвайк в края на своята пресконференция след финалния мач на Мондиал 2010