В село, чието име за сега ще запазим в тайна, избраха кмет още на първия тур. Плащано е, за да се гласува за определен кандидат, при това - на няколко пъти. Тези признания, обаче, се правят само пред скрита камера.

Освен с пари, гласоподавателите са убеждавани и с други средства да подкрепят правилния човек сега и в общината. Оказва се, че в това село хората разчитат основно на местния кмет и за да им даде работа.

А правилният вот се отчитал със снимки. 

В сливенското село Чинтулово избраха кмет още на първия тур. Иван Илиев ще е кмет пети мандат. Местните признават че е плащано, за да се гласува за него.  Тези признания, обаче, се правят само пред скрита камера.

Освен с пари гласоподавателите са убеждавани и с други средства да подкрепят правилният човек сега и в община Сливен.

„За Радев съм гласувал, бате. Нашия вика всеки за него. Ако не стане, аз няма да искам за селото. „Край”, вика”, разказва местен жител.

Новият стар кмет на селото е категоричен, че пари не били давани, не са използвани средства за принуда.

„Аз съм в една партия с него и има значение много, защото има ли в общинския град и кмета на селото-тогава има синхрон между двамата и се сработват много по-лесно”, обяснява кметът на село Чинтулово Иван Илиев. 

Той отрича да е искал жителите на селото да му се пращат снимки от бюлетините. Не крие, обаче, че е обещал, че ще прекара водопровод, но на въпроса дали кмет от друга партия – БСП, би провалил този проект, той отговаря, че „може би няма, защото и той да е кметът пак ще трябва да има вода”.

Само че за местните се оказва трудно да тръгнат срещу селския кмет особено ако от него им зависи хляба.

„Свободни са и хората в селото. Помагам им. Съпругата ми има тая база, с която осигуряваме им работа”, казва Илиев и е категоричен, че не си гарантира чрез работните места сигурни гласове за изборите.

Името на селото и кмета, както и видеото са добавени на 3 ноември в 23:35 ч.