Община Благоевград инвестира близо 400 хиляди лева за изграждане на водопровод за минерална вода до общинския басейн в града. Защо обаче вода в него не тече, а в същото време захранва хотелите на двама общински съветници в града?

Снимка: btvnovinite.bg

В Общинския басейн тренират децата от всички отбори по плуване в Благоевград.

В часовете между 17 и 19 ч. има изключително голямо натоварване на басейна, може би минават между 100-120 деца през душовете”, каза управителят на басейна Иван Маджаров.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тогава съвсем разбираемо е, че потреблението на топла вода е най-високо, не може да достигне до всички”, обясни треньорът по плуване Асен Бумбаров. 

За да реши проблема през 2018 г., общината инвестира над 396 000 лева в публично-частен договор за общ водопровод с фирма, собственост на общински съветник. Целта – минерална вода да достигне до частния хотел, собственост на фирмата, и до обществения басейн.

Минерална вода в басейна – няма, изворът обаче вече успешно захранва частния хотел. Никой от работещите в общинската структура не иска да коментира липсващата вода. 

Снимка: btvnovinite.bg

Минералната вода достига и до още един частен хотел в Благоевград. Съдружник в дружеството и негов управител е друг общински съветник.

Хотелиерите обаче спорят за разпределението на минералната вода, защото не достига дори за тях. През май месец Басейнова дирекция прави проверка и открива нарушения и превишаване с 4-5 пъти на разрешеното количество в един от хотелите.

Снимка: btvnovinite.bg

Защо в частния хотел минералната вода е в неколкократно превишени количества, а в общинския басейн не потича, както и кои са собствениците на фирмите и хотелите? И има ли пропуск в контрола по разходването на близо 400 хиляди лева – отговорите очаквайте след края на изборния ден.