Три досъдебни производства за нарушаване на изборния процес са образувани в Бяла Слатина. Част от сигналите са за нарушена тайна на вота, съмнения за злоупотреби с подвижните секции и опит да се контролира вотът на гласоподавателите.

Във видеоклип, изпратен до екипа на bTV, се вижда отворена урна без печати от подвижна избирателна секция номер 42. Урната е от селата Драшан и Габър.

Стотици избиратели в Бяла Слатина са регистрирани да гласуват в подвижните секции за хора с увреждания. Разследващите се съмняват, че епикризите им са фалшифицирани, специално за местния вот. Попитани за документите, доказващи заболяване - хората отговарят, че не знаят къде са.

Те твърдят, че са гласували в подвижните секции, като дори са им „помогнали тайно” при избора. Гражданите признават, че са неграмотни и нямат документи.

От Общинската избирателна комисия обясниха, че на предишните избори в подвижните секции са гласували 150 души, а сега са 350. Това обаче не ги е усъмнило. 

По традиция изборите в село Галиче винаги са интересни. Битката за кмет и общински съветници е изключително оспорвана в Община Бяла Слатина.