В рубриката „Роден край” ще ви отведем в Хасково. В съзвучие с предизборната кампания за местните избори главни герои и тази седмица ще са водещите участници в нея.

Хубостите и проблемите на Хасково ще представят досегашният кмет Добри Беливанов, който се бори за нов мандат, Коста Стоев – кандидатът на БСП, и Станислав Дечев – кандидатът на ГЕРБ.

Местните избори ще се проведат две години след избухването на скандала „Кумгейт”. Депутатът от БСП Елена Йончева обвини колегата си от ГЕРБ Делян Добрев, че е назначил на ключови позиции в Хасково цялата си рода. Добрев подаде оставка от всички позиции, които заема.

Малко преди избухването на „Кумгейт” ГЕРБ оттегли доверието си от кмета Добри Беливанов и го обвини в безотговорно управление на общината. Той се кандидатира за нов мандат, след като 16 години е бил част от управлението на града. Този път е подкрепен от Съюза на свободните демократи. Беливанов е на 73 г. и в Хасково е преминал целият му живот.

Почувствал се е предаден, когато ГЕРБ оттегля подкрепата си за него. Твърди обаче, че все още уважава лидера на партията Бойко Борисов.

Гордее се с програмата за саниране на блоковете в града.

Негов основен опонент е Коста Стоев, кандидат-кмет на БСП. Той е уважаван банкер на 61 г. По професионални причини многократно е напускал Хасково, но винаги се е връщал в родния си град. Любимото му място е центъра на Хасково, който по думите му е уютно и красиво място.

Смята, че за изминалия мандат в града не е направено достатъчно.

Третият от основните претенденти за кметския стол в е Станислав Дечев, кандидат на ГЕРБ. Той е на 43 години и два мандата зад гърба си като областен управител на Хасково.

По думите му между ГЕРБ и г-н Беливанов нещата не са се получили, защото липсвал диалог. За мен той беше напълно отсъстващ кмет, казва Дечев.

Вижте повече във видеото!