Във Варна не се очертава победител на първи тур на местните избори на 27 октомври. Досегашният кмет Иван Портних от ГЕРБ печели най-голямо обществено доверие – 27%.

Това показват резултатите от експресно проучване на „Маркет Линкс”, направено по поръчка на bTV и проведено сред 404 лица над 18 г., в периода 04-07 октомври по метода на прякото-лично интервю.

Снимка: btvnovinite.bg

Той обаче не пожела да се включи в дебата на bTV зa проблемите на морския град. Аргументацията му беше, че  има предварително уговорен ангажимент – среща с премиера Бойко Борисов.

След неговия отказ, кандидатът на БСП Анелия Клисарова също заяви, че няма да участва в дебата. Според социологическото проучване на „Маркет Линкс”, тя се нарежда на трето място с 9%.

Снимка: btvnovinite.bg

В дебата на bTV взеха участие председателят на партия „Възраждане” Костадин Костадинов, който се нарежда на второ място с 12%, Николай Евтимов от ВМРО-БНД с 2,5% подкрепа, Светлозар Николов от „Ние, гражданите” с 2,4% и Стела Николова от „ДБ – Обединение” с 1,8% подкрепа.

Данните са от експресно проучване на „Маркет Линкс”, направено по поръчка на bTV и проведено сред 404 лица над 18 г., в периода 04-07 октомври по метода на прякото-лично интервю.

Костадин Костадинов, кандидат за кмет от ПП „Възраждане”

„Моят основен приоритет е икономиката, защото през последните 30 години тя беше убита. Възстановяване на работните места, внимание върху туризма, който е определящ отрасъл. Разбира се, чистотата в града, зелената система, парковете и инфраструктурата, която беше развивана с направление в два булеварда, като единият от тях се превърна в най-голямата корупционна сделка на века”, посочи Костадинов.

Снимка: btvnovinite.bg

 

Николай Евтимов, кандидат за кмет от ВМРО-БНД

„Богатството на Варна са хората, затова ще инвестираме в тях. Повече сигурност, без такси за ясли и детски градини и масов спорт – повече плувни комплекси и спортни съоръжения”, коментира Евтимов.

 

Снимка: btvnovinite.bg

Светлозар Николов, кандидат за кмет от „Ние, гражданите”

„Ако бъда избран ще се заема със защита на правата на обикновените граждани и решаване на проблемите на малкия и среден бизнес. Моята инвестиционна програма е в размер на 1,5 млрд. лв. и ще бъде насочена към привличане на сериозни инвестиционни интереси”, посочи Николов.

Снимка: btvnovinite.bg

Стела Николова, кандидат за кмет от „ДБ – Обединение”

„Основният проблем на Варна е чистотата във всички измерения – корупция, отношенията между общинската администрация и гражданите и прозрачност. Ние желаем да изчистим Варна и да направим така, че тя да бъде проспериращ град. Това ще стане с електронно управление, обществени допитвания и инвестиции”, каза Николова

Снимка: btvnovinite.bg