Независимият кандидат Мая Манолова е лидер по обществена подкрепа, сочи проучване на социологическа агенция "Маркет Линкс". За бившия омбудсман биха гласували 27,4% от запитаните. На второ място е кандидатът на ГЕРБ и СДС Йорданка Фандъкова с 25,8%, а на трето с 10,9% е арх. Борислав Игнатов от "Демократична България". Борис Бонев, който е независим кандидат получава 4,4% от гласовете на анкетираните столичани. На пето място с 2,2% подкрепа е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Експресно проучване на "Маркет Линкс" е направено по поръчка и финансиране на bTV и проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23 – 28 септември по метода на прякото-лично интервю в София.

Резултатите от последно проучване на същата агенция, направено преди два дни сред 868 жители, по поръчка и финансиране на Offnews, запазиха подредбата на кандидатите.

Снимка: Антон Хекимян
В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в София премериха сили. Вижте основните им тези:

Йорданка Фандъкова (ГЕРБ)

София е свободен град, на свободните хора, не се нуждае от хаос и експерименти, заяви Йорданка Фандъкова, която и в момента е кмет на града. По думите й София се нуждае от стабилност и развитие. Разчитам на софиянци да продължим заедно развитието, отбеляза Фандъкова.

Мая Манолова (независима, подкрепена от БСП)

Дадохме си сметка, че живеем, гледайки бетон и дишаме мръсен въздух, че сме в задръстване, без места в детските градини за децата и внуците ни, посочи кандидатът за кмет Мая Манолова.

„Искате ли да живеем по този начин още 4 години, или искате промяна?, попита Манолова.

Борислав Игнатов ("Демократична България")

Знам как да направя така, че в нашия град да има тротоари, зелени паркове, транспорт – всичко, от което да има необходимост , категоричен беше архитект Борислав Игнатов.

Борис Бонев (Независим кандидат)

10 години работя за София, ангажирам се да работя за по-бързо придвижване, по-чист град, спиране на презастрояването и община, която е партньор, отбеляза Борис Бонев.

Ангел Джамбазки Ангел (ВМРО)

Кандидатът на ВМРО се обяви за град без катуни, без каручки по улиците, но с ред и чист въздух, както и с отворена Витоша.

Какво е мнението на кандидат-кметовете за трафика в София, за презастрояването, за състоянието на градския транспорт и пътните артерии? Как изглежда София днес и как трябва да изглежда утре? Вижте мнението на Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев и Ангел Джамбазки във видеото!