Дебат между четиримата кандидат-кметове за Пловдив, събрали най-много обществено доверие според социологическото проучване – в "Тази сутрин".

Здравко Димитров, кандидат за кмет от ГЕРБ

Здравко Димитров е завършил Пловдивският университет със специалност "Спортна педагогика". Учил е и "Публична администрация" в Свищов. Бил е професионален спортист – играл е за ЦСКА и „Академик Пловдив”.

"Ще направя Пловдив по-добро място за живеене. Открито управление, с лице към проблемите на Пловдив. Това означа да бъде решен всеки един проблем. На второ място, за да стане градът по-добро място за живеене, трябва да решим проблемите с трафика и паркирането. Да има нови зелени площи и нови детски площадки. Всичко това е свързано с високия стандарт и високите доходи. Знам как може да постигнем това. До края на мандата трябва да достигнем София по жизнен стандарт”, заяви Димитров.

Славчо Атанасов, кандидат за кмет от НФСБ и ВМРО

Славчо Атанасов завършва Висше военно училище, а след това и „Право”. Дълги години е работил като училищен психолог. Впоследствие става кмет на район „Тракия” в Пловдив, а след това и кмет на града. Сега е народен представител.

"Преди да се изпълни управленската програма за Пловдив, трябва да се решат няколко важни неща, които са пропуски на сегашното управление. Пловдив оставя празна хазна и изключително високи дългове. Задължително трябва да се стабилизират финансите на общината, защото дълговете в момента са над 65 милиона лева", каза Атанасов, който също обеща да е близо до хората.

Дани Каназирева, кандидат за кмет от "Съюз за Пловдив"

Дани Каназирева никога не е заемала държавен или общински пост. Има юридическо образование. Работила е като адвокат. Докторската й степен по Конституционно право й дава възможността да преподава на студенти.

"Познавам всеки един проблем в Пловдив. Моята амбиция е най-после подготвени и можещи хора да управляват града ни. Той се задушава от партийни схеми и договорки. На второ място искам да обърна управлението към хората. Пловдивчани плащат високи данъци и такси, но не получават качествени услуги. Познавам всеки един проблем, но за решаването им е нужен силен екип, уважение и бързи темпове за развитие. Това искам да дам на града си", каза Каназирева.

Николай Радев, кандидат за кмет от БСП

Николай Радев е директор на Езикова гимназия „Пловдив”. По професия е учител по математика. 23 години преподава в Пловдивската математическа гимназия.

"Поставил съм си задачата Пловдив да бъде град на здраве и образовани хора. На първо място е здравеопазването, което беше съсипано през последните осем години. Това е моята основна цел – първо спасяването на Първа градска болница, доброто обслужване във всички здравни заведения в града. Пловдивските училища трябва да произвеждат висококвалифицирани ученици, които веднага да влязат и да искат своята висока заплата", заяви Радев.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града – гледайте във видеото.

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!