БСП иска да се анулира вотът в Горна Оряховица, както и ще обжалва избора на кметове в три столични района. А инициативният комитет на Мая Манолова ще внесе искане за касиране на изборите в столицата.

На 11 ноември издигнатите и подкрепени от БСП кандидати за кметове на столичните райони „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“ Борис Цветков, Мая Александрова и Георги Миланов ще подадат жалби срещу решенията, с които са обявени за избрани кметовете на посочените райони.

В Горна Оряховица социалистите оспорват третия мандат на Добромир Добрев като посочват, че е имало нарушение на принципа за уседналост. Кандидатът на ГЕРБ спечели на балотаж пред Явор Божанков от БСП.

Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, съобщиха от екипа на Манолова.

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София.

Мая Манолова ще направи изявление пред медиите по повод искането за касиране на изборните резултати. На същото място, в 14:30 ч., нейният инициативен комитет слага началото на петиция за оспорване на резултата от изборите в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.